Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. szeptember 11., péntek

Ennyire "sikeres" a Windows 10 ?

A LifeHacker szerint  a Windows 10 memóriaigénye igencsak nagy: az operációs rendszer bár a korábbi verzióknál jóval kevésbé terheli le a gépet, így is több mint 1 GB-ot foglal el a RAM-ból. Akinek mindössze 2 gigányi van a gépben, annak tehát a RAM fele már akkor is "elvész", ha csak bekapcsolja a gépet. De a 4 GB RAM sem tűnik túl soknak, ha igazából csak hármat használhatnak ki a konkrét feladatokat végző programok, mert egyet elvisznek a "láthatatlan" háttérfolyamatok.

 Fotó;LifeHacker
Míg az előző Windowsok a lapozófájlok segítségével írták ki az adatokat a merevlemezre, hogy később, a RAM kapacitásának csökkenésével is fel tudják használni azokat, a Windows 10 tömöríti ezeket. Így egyrészt jóval kevesebb helyet foglalnak, másrészről a RAM-ban maradhatnak. Mindez az eddigieknél jóval gyorsabb adatkezelést tesz lehetővé, a hátránya viszont, hogy a rendszerfolyamatok egyre több és több RAM-ot igényelnek két újraindítás között, az adatok ki- és becsomagolása pedig jelentős terhet ró a processzorra.
Az egyik kézenfekvő megoldást az jelentheti, ha több memóriát pakolunk a gépbe, de vannak azért más lehetőséget is. 
Nézze végig a programjait, és távolítsa el azokat, melyeket sosem használ. Szintén segíthet, ha nem futtat egyszerre sok alkalmazást, azaz bezárja azokat, melyekre éppen nincs szüksége. Ugyanez igaz a böngészőre is, ott is javasolt bezárni a nem használt lapokat/füleket.
Forrás : LifeHacker
Barta P.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.