Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. szeptember 2., szerda

Vigyázz, mert figyeli a gépedet a Windows 10 !

Azzal, hogy valaki elfogadja /az egy hónap alatt 75 millió gépre telepített /Windows 10 felhasználási feltételeket, tulajdonképpen feljogosítja a Microsoftot arra, hogy az operációs rendszer automatikusan letiltsa a nem jogtiszta szoftvereket, sőt, a nem eredeti hardvereket is.

 Persze egyáltalán nem helyes, ha valaki gépén egyetlen jogtiszta program sincs, ám ettől függetlenül a legtöbb felhasználót valószínűleg zavarja, ha az operációs rendszere folyamatosan és ilyen mértékben figyeli őt. Az erről szóló passzus a szolgáltatási szerződés 7b pontjában olvashatók, mely szerint:
"Automatikusan ellenőrizhetjük az ön szoftverének verzióját, amire a Szolgáltatások nyújtása, a szoftverfrissítések letöltése és a konfigurációs módosítások végrehajtása érdekében van szükség – ezért nem számítunk fel díjat – azért, hogy frissíthessük, bővíthessük és továbbfejleszthessük a Szolgáltatásokat, ideértve azokat is, amelyek megakadályozzák a Szolgáltatások elérését, hamisított játékok játszását és nem hitelesített hardverperifériák használatát. Előfordulhat, hogy önnek frissítenie kell a szoftvert, hogy továbbra is használhassa a Szolgáltatásokat."
A megjegyzés ehhez csak annyi, jó esély van rá, hogy ezt a Microsoft a saját üzlete fellendítésére használja majd, vagyis arra, hogy gépről el tudja távolítani például az xboxos játékok kalózmásolatait. A hardveres rész ugyanakkor sokkal érdekesebb, egyelőre nem tudni ugyanis, hogy vajon mi számíthat "nem hitelesített" kiegészítőnek. 
(Tehát Bill Gates ezentúl "legálisan" ellenőrizheti  a számítógépeket, amihez TE magad adsz engedélyt, ha telepíted a W 10-et ! Szép "újvilág" -a szerk.)
Barta P.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.