Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. szeptember 13., vasárnap

Miért erőlteti a Microsoft a Windows 10-et ?


Egy felhasználó észrevette, hogy az amúgy sem gyors net csigalassú tempót diktál napok óta. Kiderült, hogy azért, mert épp töltődött nála a Windows 10. Anélkül, hogy kérte volna, -olvasható az  origo hírportálján.
 A Windows 10 azokra a PC-kre is letöltődik, amelyek tulajdonosai ezt nem kérik ! A rendszer 3,5-6 gigabájt közötti méretű rejtett mappát hoz létre "$Windows.~BT" néven, és oda másolja be a telepítőfájlokat. 

A Microsoft megerősítette, hogy azokra a gépekre, melyeken be van kapcsolva az automatikus frissítés, valóban letöltődik az új operációs rendszer. 
Ennek oka azonban a cég szerint csupán (?) az hogy azoknak a felhasználóknak, akik később meggondolják magukat, és mégis frissíteni akarnak, csak a telepítést kelljen kivárniuk. 

(Ez elég "érdekes" indok a Microsoft részéről, mert miért gondolja azt, hogy én egyszer szeretném telepíteni a W-10-est? Ha egyszer talán frissíteni akarok, majd akkor letöltöm, vagy megveszem ! 
Szerintem az van a dolog mögött, hogy a -"próbaidő"- 6, vagy 12 hónap után automatikusan frissíteni fogja magát a meglévő oprendszer, ha tetszik, ha nem.
A megoldás szerintem talán annyi, hogy frissítéseket kézire kell állítani és azokat nem telepíteni, amik a leírásuk szerint a Windows Update kliens fájlokat "jobbítják". -a szerk.)

Barta P.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.