Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. október 13., kedd

Az "eltérő kultúra" jelene

Egész Jászárokszállást megdöbbentette a hír, hogy egy 12 éves kisfiút egyszerűen leszúrtak a nyílt utcán, miután egy alig két évvel idősebb fiú pénzt követelt tőle az utcán.
Miután ezt nem kapta meg, elővette a nála lévő kést és áldozata combjába szúrta, majd elmenekült a helyszínről. A rendőrök hamarosan elfogták.


 Szabó Zoltán főhadnagy, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense szerint nem tekinthetőek rendszeresnek (?) ezek az esetek, de előfordulásuk miatt kell beszélnünk róla. 
A „rossz útra tévedt” fiatalok általában előbb kisebb súlyú bűncselekményeket, például lopásokat, garázdaságokat követnek el, és nem mérik fel a súlyát a dolgoknak, nincsenek tisztában azzal, hogy bűncselekményt követnek el. (Vagy talán nagyon is tisztába vannak vele, de mivel "ők" a kivételezettek, így tudatában vannak annak, hogy úgyis csak ejnye-bejnye lesz a "büntetés"!-a szerk.)
Szoboszlai Zsolt, szolnoki szociológus szerint mindenhonnan sugárzik az erőszak ! – Szerinte, a gyerekek ennek vannak kitéve, ez befolyásolja őket a legjobban. "Korábban a szülők sokkal nagyobb kontrollt gyakoroltak a gyermekeikre, de manapság sok helyen tapasztalom, hogy a család klasszikus formája felbomlik, egyre több gyereket száműznek a televízió elé, ahonnan ömlik az erőszakos tartalmú adás – elsősorban ilyen témájú filmek formájában" – magyarázta Szoboszlai Zsolt.

A témához egy hozzászóló is elmondta a véleményét, aki talán rátapintott a lényegre !
Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.