Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. október 16., péntek

Gyűlnek a felhők a „torrentezők” feje fölött !

Egy ké­szü­lő­ben lévő nem­zet­közi egyez­mény ér­tel­mé­ben az in­ter­net-­szol­gál­ta­tó­kat kö­te­lez­nék az ügy­fél­ada­tok ki­adá­sára.

 Több mint öt éve kezdődtek azok a tárgyalások, melyek alapján hamarosan tető alá lehet hozni a Trans-Pacific Partnership (TPP) névre hallgató átfogó kereskedelmi egyezményt, melynek szellemi tulajdonnal foglalkozó fejezete komoly változásokat hozhat a magáncélú letöltések megítélésében.
Az egyezmény szövegét az aláíró államok – melyek közt ott van az USA, Kanada és Japán is – múlt héten véglegesítették. A kiszivárgott dokumentum alapján a csatlakozó országok törvénymódosításai után az internet szolgáltatóknak jelenteniük kellene, ha hálózatukon azt észlelik, hogy valaki jogvédett tartalmat tölt le jogtalanul.

Egyelőre jó hír Magyarországnak, hogy az első körös aláírók között nincs EU-s ország, viszont, ha itthonról töltünk le valamit, ami egy amerikai szerveren van, akkor adataink egy része máris a tárhelyszolgáltató kezébe kerülhet, aki kiadhatja azt a jogvédett tartalom akár itthon is jelen lévő tulajdonosának, írja a HVG.hu.
Barta P.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.