Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. október 28., szerda

Így működik a Firefox

A Firefox november harmadikán megjelenő 42-es verziószámú kiadásának privát böngészési módban alapértelmezetten bekapcsolt új, lopakodó funkciója megakadályozza online tevékenységünk nyomon követését. 
Blokkolja a nyomkövető sütiket, valamint kiiktatja az olyan hirdetéseket, amelyek akkor is információkat gyűjtenek rólunk, ha nem kattintunk rájuk. Ugyancsak blokkolja a weboldalak látogatóinak adatait gyűjtő és elemző szolgáltatásokat, illetve programokat. 

Egyes webhelyek a látogatói adatokat eladják a hirdetőknek, amelyek ezek alapján releváns reklámokat tudnak szolgáltatni. 
Bár elvileg az internetezőket csak IP-címük alapján tartják nyilván, semmi sem garantálja, hogy az adatok a jövőben is rejtve maradnak, ezért a magánszférájuk miatt aggódók jobban teszik, ha bekapcsolják majd a nyomkövetés elleni védelmet az új Firefoxban, írja a computerworld online.
Barta P.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.