Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. október 30., péntek

Kiosztották a "A Világ igaza" kitüntetést !

Az eseményen Ilan Mor, Izrael budapesti nagykövete kifejtette: most azokra emlékeznek, akik „a holokauszt, az üldöztetés és tragédiák időszaka alatt az igazság pillanatában nem maradtak tétlenek”, saját életüket, szabadságukat és testi épségüket kockáztatva szembeszálltak a nácikkal és magyar kollaboránsaikkal, „az élet szentségét tiszteletben tartva kiálltak zsidó felebarátaik mellett”.

A diplomata kiemelte: Európa nagy utat tett meg a soá rémtettei óta, de „a szabadság ismét veszélyben forog”, elfogadhatatlan az antiszemitizmus eltűrése vagy racionalizálása. 
Az, hogy újra fellángolt a zsidóság és Izrael elleni gyűlölet, nemcsak a zsidó közösségekre jelent veszélyt, hanem a világon mindenhol fenyegetést jelent a demokrácia, szabadság, egyenlőség és a pluralizmus elveire.
Aki nem szereti a zsidókat, az veszélyt jelent a szabadságra és a demokráciára
(Ezt akkor úgy kell érteni, hogy aki nem szereti a zsidókat, az veszélyt jelent a szabadságra és a demokráciára ? Szép új Világ !-a szerk.)
Aki nem szereti a zsidókat, az veszélyt jelent a szabadságra és a demokráciára
Forrás: https://kuruc.info/r/2/150461
A "Világ Igaza" kitüntetést korábban megkapott magyarok névsora itt olvasható (néhány név a most kitüntetettek közül már megtalálható a listán).
A hír teljes terjedelmében itt olvasható !
Szerk; Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.