Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. október 28., szerda

Magyarország sem tilthatja meg...Elsöprő többséggel elutasította szerdán az Európai Parlament plenáris ülése a javaslatot, amely alapján a tagországok megtilthatták volna a génmódosított organizmusokat tartalmazó növények forgalmazását és felhasználását saját területükön. 
(Érthető, hiszen akkor miből etetnék azt a rengeteg illegálisan Európába beözönlő, munka nélküli jobb életre vágyó, "menekülteket" !-a szerk. )
 Egy az Európai Parlament (EP) elé került javaslat a  génmódosított növények és állatok köztermesztése után abban is vétójogot adott volna az uniós tagállamoknak, hogy engedélyezik-e uniós szinten már jóváhagyott GMO-t tartalmazó termékek forgalmazását és felhasználását a saját területükön.
A javaslat azonban az EP környezetvédelmi bizottságának elnöke szerint összeegyeztethetetlen az egységes piaccal és nem is kivitelezhető. Szerinte ugyanis, míg a termesztés a földhöz kötődik, a forgalmazási tilalom aligha kikényszeríthető, miután határok híján bármilyen áru bárhova akadálytalanul elszállítható. Giovanni La Via arra is kitért, hogy az uniós mezőgazdaság jelentős mértékben támaszkodik a génmódosított forrásból származó fehérjékre,-írja az origo.
 Azért a kedves olvasó figyelmébe ajánlanám  a EZT A VIDEÓT !
Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.