Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. október 20., kedd

Miért kellett hétfőn bezárni a Záhonyi határátkelőt ?

A Központi Főügyészség kedd reggeli sajtóközleményéből kiderült, hétfő hajnalban a záhonyi határátkelőt azért kellett lezárni, mert óriási razziát tartottak a már régóta a korrupció fészkének tartott állomáson. Ennek során 39 házkutatást tartottak, 30 rendőrt hallgattak ki gyanúsítottként, 21 embert vettek őrizetbe.


Az egyik útlevélkezelőt úgy érték tetten, hogy az alsónadrágjából 950 eurót halásztak elő. Ezen kívül még a különböző helyszínekről több millió forintot és több ezer eurót foglaltak le az ügyészek. A gyanúsítottak közül többen még a helyszínen beismerő vallomást tettek. 
A nyomozás megállapította, hogy a záhonyi határátkelőhelyen szolgálatot teljesítő rendőrök rutinszerűen követeltek 20-tól 100 euróig terjedő kenőpénzt az áthaladóktól - nyilván azoktól, akiknek volt félnivalója egy esetleges ellenőrzésen. (Ezek azok a volt határőrök, akik most rendőrruhában dolgoznak.-a szerk.)
Ez a gyakorlatban úgy zajlott, hogy az utasok az útlevélbe simítva adták át a pénzt a határrendészeknek, akik azután az alsónadrágjukban, a - nők a melltartójukban - rejtették el a bankjegyeket. A határrendészek alkalmanként a vonatkozó szabályoktól eltérően léptettek be, illetve léptettek ki külföldi állampolgárokat. 
A mostani akcióval szinte nem maradt ember a záhonyi határrendészeten, aki ne került volna az ügyészség radarjára.
Augusztusban a határátkelőhely állományából 11 ember ellen már indult eljárás cigarettacsempészet gyanújával. Júliusban tizennyolc vámos és három civilt fogott el a rendőrség a TEK segítségével. Az elfogottakat azzal gyanúsítják, hogy részt vettek a záhonyi határon folyó cigarettacsempészetben. (Az index nyomán)
Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.