Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. október 2., péntek

Tegnap indult a Skype legmenőbb funkciója !

A Microsoft fejlesztésével a Skype amolyan személyi tolmácsként közel valós időben fordítja beszédünket és szöveges chatelésünket, amikor más nyelven beszélő emberrel társalgunk a programban. Magyarul egyelőre csak a szöveges fordítás működik, de hat más nyelv között már lehet használni a gépi tolmácsot.
A Skype Translator használatával lehetőség nyílik rá, hogy olyanok is beszélgessenek egymással, akiknek nincs közös nyelvismeretük. A Microsoft által fejlesztett funkció a szöveges chatelést 50 nyelv között fordítja (köztük van a magyar is), de ennél még izgalmasabb az egyelőre angol, francia, kínai (mandarin), német, olasz és spanyol nyelvekkel használható élőbeszédes oda-vissza fordítás.

A gépi fordításnak bizonyos nyelvpárok esetén erős korlátai vannak, de a másik mondanivalójának lényegét alighanem mindig segít megérteni ez a módszer is. Ahogy az alábbi videón is látható, a beszélgetés fordítása közel valós időben történik, nem éppen egy szinkrontolmácsolás, de minden eddigi megoldásnál jobb.

Barta P.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.