Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. november 12., csütörtök

A "friss hús" titka

A közösségi médiában felkapott állítást egy olyan hentes írta, aki 11 éves tapasztalattal rendelkezik, és tisztában van azzal, hogyan csalnak a multik.

„Sózzák és hideg vizet adnak hozzá, hogy a kellemetlen szagot elnyomják. A cukortól pedig visszajön a kifakult hús színe, és azt gondolja a vevő, hogy friss húst vásárol.” – idézi a hentes szavait a Healthyfoodteam.com

– Már 11 éve dolgozom hentesként, és tudom, hogy a szupermarketekben olyan állatoknak a húsából készülnek ezek a termékek, melyek kimúlásuk után sokszor napokig feküdtek feldolgozatlanul.

Sokszor az szupermarketekben vásárolt darált hús 1 hónapos (!), víz, só, cukor és kálium-hidrogén-szulft hozzáadásával frissítik el. Következésképpen, ha a hús tényleg szép kívülről, és egy kicsit sötétebb a belsejében, és habzani kezd, amikor főzni vagy sütni kezdjük, akkor biztos lehetsz benne, hogy az említett módon frissítették fel.
Nem árt óvatosnak lennünk, nem mindegy mit veszünk, mit eszünk !
Barta P.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.