Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. november 12., csütörtök

A tökéletes titkosság ?

"Mindenre kiterjedő hívás és szöveges üzenetküldés (SMS) biztonság - a legmagasabb besorolási szintű titkosítás és végfelhasználó hitelesítés használatával garantáljuk, hogy a CryptTalk használatával történő kommunikáció nem fejthető vissza !"

- Mondja Kun Szabolcs, a teljességében  magyar startup vezérigazgatója.
Az alkalmazás a telefonhálózat megkerülésével működik – pont úgy, mint például a Skype. Hívás előtt az okostelefonokon futó alkalmazások kialakítanak egy közös titkosítókulcsot, amelyet a hívás során használnak. Emiatt a hívás megkezdése egy-két másodperccel tovább tart, mint a hagyományos telefon esetében. 
A szolgáltatást használók azonban biztosak lehetnek abban, hogy senki nem hallgat bele a beszélgetésükbe. 
Az esetleg elcsípett adatfolyamot pedig akkor sem lehet megfejteni, ha később mindkét készüléket fel tudják törni a feltételezett támadók, mert a CryptTalk-beszélgetésekhez használt titkosítási kulcsok állandóan változnak, és sehol nem tárolódnak. 
A CryptTalkon bonyolított hívásokba a szolgáltatás üzemeltetője sem tud belehallgatni, ezért ilyet a különböző rendvédelmi szervek sem tudnak kérni. Az app pedig arra is igyekszik vigyázni, hogy a telefon ne legyen sebezhető.
Csoda-e, hogy az amerikai titkosszolgálat a CIA is erősen érdeklődik?
Ha kíváncsi vagy az egész történetre itt olvashatod
Barta P.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.