Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. november 23., hétfő

Deutsch Tamás bevallotta, hogy zsidó...

...és erre büszke !

Keresztény értékekről faggatta Friderikusz Deutsch Tamást, az "Összezárva Friderikusszal" című tv műsorban. amikor a politikus egy elejtett félmondatban közölte, ő azokról nem sokat tud, lévén zsidó vallású
Friderikusz nem hagyta annyiban a dolgot, és a vacsoraasztalnál előhozakodott újra a témával, és rákérdezett a dologra. 

"Apám családja tisztán zsidó család, nagyanyám és nagyapám is zsidó ember volt" - mesélt hátteréről a politikus, aki 11 éves volt, amikor először hallott származásáról.
"Apai nagyanyám egyik testvére a Dohány utcai Zsinagóga mellett lakott, hozzá mentünk egyszer, amikor apám megkérdezte, tudom-e mi az. Mikor válaszoltam, hogy zsidó templom, elmondta hogy régen hol ebbe, hol a Rumbach Sebestyén utcai zsinagógába jártak. Így történt, hogy apám elmondta" - mondta a politikus.
Azok közé a holokauszttúlélők közé tartoztunk, akik névváltoztatással, magyarosítással,  lelkükben is asszimilálódással éltek túl. A teljes írás itt olvasható.
Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.