Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. november 2., hétfő

Kitoloncolás, de hová ?

Nincs hová kitoloncolni a tiltott határátlépés miatt a bíróság által kiutasított személyeket hazánkból, mert Szerbia nem veszi át őket, a származási országukba pedig az ottani helyzet miatt senkit nem lehet visszavinni.
A lap úgy tudja, több százan várnak bizonytalan sorsukra Magyarországon. Szeptember 15-től, a műszaki határzár működésbe lépésétől kezdve Szerbia egyetlen személyt sem vett vissza a két ország között érvényben lévő visszafogadási egyezmény szerint.  
Kovács Tímea a Magyar Helsinki Bizottság megbízott ügyvédje a lapnak elmondta, ezek az emberek megértették, hogy kiutasították őket Magyarországról, de azt nem értik, hogy akkor miért nem hagyhatják el az országot ?
Ha nem történik semmi, sem Szerbia nem fogadja be őket, sem a származási országukba nem tudnak visszatérni, akkor befogadottként Magyarországon maradnak – kijelölt kötelező tartózkodási helyen, de nyitott táborban – írja a Népszabadság.
(Ez aztán az örömhír ! Gondolom ezek az emberek ugye "jogkövetőek" és megfogják várni, míg eldől a sorsuk és nem fognak azonnal lelépni a nyitott táborokból ? Feltételezhetően nem vissza ahonnan jöttek, hanem irány Németország ! Mi meg elköltünk rájuk sok százmillió forintot az adófizetők pénzéből... semmiért ! 
Mert mi "gazdag" ország vagyunk, megtehetjük. Azért arra kíváncsi leszek, mikor Németország megindítja a kitoloncolást, mi lesz a helyzet ! Azokat is majd nekünk kell befogadnunk, hiszen itt regisztráltak !-a szerk.)
Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.