Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. november 3., kedd

Megvan a megoldás !

Ultrahanggal lehet ivartalanítani (nemcsak) a  kankutyákat !

Takarékos, egyszerű és "állatbarát" megoldás az olasz kutatók által kifejlesztett módszer.
 Óriási igény lenne egy gyors és egyszerű ráadásul kíméletes beavatkozásra.
Jóllehet épp negyven éve, 1975-ben adta hírül Mohamed Fahim, a Missouri Egyetem néhai professzora felfedezését, amely szerint az ultrahang révén keltett hő hatására sikerült átmeneti sterilitást elérni a kankutyáknál ám forráshiány miatt leállt a kutatás, azóta pedig nem történt előrelépés. 
Pedig óriási igény volna egy műtét nélkül, egyszerűen – akár hordozható eszközzel – kivitelezhető módszerre !

 Nemrégiben egy olasz kutatócsoport felelevenítette a témát. (Azt azért érdemes megemlíteni, hogy a legtöbb kutatás katonai finanszírozású, illetve a hadseregnél köt ki ! A Föld kezd túlnépesedni,  példa rá a kritikus Európai bevándorlás és... tovább lehet gondolni a sztorit !-a szerk.)  
Raffaella Leoci kutatásvezető, a Bari Egyetem állatorvosa a Reproduction in Domestic Animals folyóiratban tette közzé az optimálisnak bizonyult módszert: 48 óra leforgása során háromszor 5 percig tartó, 1 MHz erősségű, 1,5 W/cm2 intenzitású ultrahang hullámmal végleges terméketlenséget értek el a vizsgálatba bevont kutyáknál.
Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.