Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. november 12., csütörtök

Nem tetszik Izraelnek az Unió döntése !

Az Európai Bizottság szerdán döntött arról, hogy a jövőben – az uniós eredetmegjelölési szabályoknak megfelelően - világosan fel kell tüntetni a termékek származási helyénél, ha izraeli telepekről érkeztek !
 Benjamin Netanjahu miniszterelnök tévényilatkozatában azt üzente az uniónak, hogy szégyellje magát azért, hogy Izrael megkülönböztető jelzéssel lásson el olyan termékeket, amelyek már 1967 óta az ő fennhatóságuk (?) alá tartózó területekről származnak !

Ugyanis az Európai Unió nem ismeri el az 1967-es hatnapos háború folyamán a zsidó állam által elfoglalt területeket az ország részeként. A bizottság hangsúlyozza, hogy nem új jogszabályról van szó, pusztán technikai jellegű értelmezési magyarázatot fogadott el a származási országok feltüntetését szabályozó uniós irányelvhez, és az ügyben folyamatosan egyeztettek az izraeli hatóságokkal. 
Brüsszel hevesen tagadja azt is, hogy a döntés az első lépés a telepekről származó termékek bojkottja felé, azt mondja, Izraellel szemben semmilyen szankciókat nem támogat.

Mostantól Izraelt azoknál az országoknál lehet származási helyként feltüntetni, amelyek a zsidó államnak az unió által elismert területén készülnek.
A gázai övezetből, Ciszjordániából, Kelet-Jeruzsálemből és a Golán-fennsíkról származó termékek esetében azt kell feltüntetni, hogy ezek az árucikkek az adott földrajzi helyről érkeztek, de a bizottság szerint ez sem elég egyértelmű, ezért zárójelben kell majd jelezni, hogy azon belül palesztin területről, vagy izraeli telepről származó áruról van szó. A címkézési szabályok betartatása a tagállamok feladata.-olvasható a vs.hu oldalán 
Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.