Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. november 5., csütörtök

Olvasónk véleménye az iskolamenzáról !

Sámsonkerti olvasónk írja:
"Amiről írok az "sajnos" nem egyedi az-az hajdúsámsoni, hanem ahogy az interneten olvasom bizony mondhatom országos ! "
 
"Az a véleményem, hogy ez már felháborító ! Mert azt már ismerjük, mikor a külföldiek hülyére vesznek minket, magyarokat, de hogy a magyar nézze hülyének a másik magyart, ez még nekem ilyen "üzemi szinten" új dolog. 
Saját vélemény: az ízetlen étellel én úgy vagyok, hogy ha nem tetszik, fogom megsózom, borsozom, cukrozom, ami kell bele. Szegény gyerekek ezt nem tehetik meg, eszik az ízetlen, ételnek nevezett valamit, ha van gusztusuk hozzá. 
(A mennyiségről nem is beszélek, mert ha valami nem ízlik akkor teljesen mindegy, mennyit hagy ott a gyerek.)
Ha csak a sült krumplira gondolok, én pl.-ul szeretem ha meg van sózva, és esküszöm nem eszem meg sótlanul. Túlsózva sem. Persze az ízlések és pofonok már gyerekeknél is eltérőek, ezért kellene lehetőséget adni arra, hogy saját szájízére formálja az ételt. 
Persze erre nincs mód, mert nagy okosok kitalálták hogy ennyi kell és nincs több. Az nekik lényegtelen, hogy a gyerek már undorral várja az ebédet mert tudja hogy szinte napról napra csak az ízetlen kosztot dobják elé. 
Vagy megeszi fintorogva, vagy otthagyja. Utóbbi esetben éhes marad (mellesleg a családnak ez kidobott pénz). 
Akkor dönteni kellene, hogy mi a jobb. Halmozni az ételmaradékot "egészséges étkeztetés" címen, vagy adni olyan ételt, amit a gyerekek meg is esznek, még ha egy csipetnyivel több sót is tartalmaz? Szerintem gusztustalan hogy kisgyerekeken meg esetenként szinte magatehetetlen öregeken "kísérletezgetik" ezt a  nagy magyar gasztro-reformot. (Hangsúlyoznám nem az iskolamenzát hibáztatom az étel minőségéért, hanem azt aki ezt kitalálta és bevezette ! Ugyanis a konyha ha nem tartja be a rendeletet az ANTSZ százezres bírsággal fenyegeti a felelős vezetőt és ezt ugye senki nem kockáztatja !)
Miközben ez többnyire nem ingyen van, a szülők, hozzátartozók fizetnek érte, és szerintem teljesen jogos, ha kifogásolják azt, ami a tányérokra kerül. Kép !
De lehetőség igenis van, össze kell gyűlni akár országos szinten és követelni hogy legyen normális étel a tányérokon, és nem kérnek az emberek reformmenzát, hanem csak simán fogyasztható ételt! Ez a mostani ízetlen valami még a vígjátékokbeli börtön-jelenetekben látható kotyvalékokhoz sem hasonlítható... 
Értem én, hogy valaki(k) nagyon megakarnak felelni valakiknek, a reformkonyhával, de azért legyen már benne minőség is, mert eddig csak rosszat hallani róla, legalábbis én nem egy szülőtől hallottam már, hogy panaszkodik a gyerek, mikor hazamegy és egyből a kaját követeli mert nem volt gusztusa megenni azt, amit elé tettek, vagy annyira nem ízlett, hogy inkább ott is hagyta. 
Nem akarok senkit megbántani, de ha én nem egy embertől ezeket hallottam, akkor nyilván nem kifejezetten csak a sótlan krumplival, hanem az egész rendszerrel baj van, amit vagy át kellene gondolni, vagy lemondani erről az egészről ! 
G. Ferenc egy felháborodott szülő !"
Barta P.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.