Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. december 18., péntek

Államcsőd Ukrajnában !

Nem fizeti vissza Kijev az Oroszország felé esedékes 3 milliárd dolláros hitelt - jelentette be Arszenyij Jacenyuk miniszterelnök. 

 Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy Kijev nem teljesíti kötelezettségét, vagyis technikailag csődbe jutott az ország !

A hárommilliárdos kölcsönt a Kreml még Viktor Janukovics elnöknek nyújtotta, két évvel ezelőtt - gyakorlatilag az államkötvény-vásárlással is lefizette az előző vezetést, hogy elálljanak az EU-val kötendő társulási szerződéstől. 

Ez azonban nem volt elég ahhoz, hogy Janukovics a hatalomban maradjon. A Moszkva és Kijev között azóta elmérgesedett viszony pedig lehetetlenné tette az ukránok számára, hogy bármilyen fizetési könnyítést ki tudjanak harcolni.
Moszkva a Bloomberg beszámolója szerint a múlt héten azt jelezte: bíróság elé citálja az ukrán vezetést, ha nem fizetnek. 

 Gerry Rice, az IMF vezető szóvivője múlt kedden jelentette be: a Nemzetköz Valutaalap úgy döntött, módosítja hitelezési szabályait, és lehetővé teszi, hogy Ukrajna akkor is IMF-kölcsönhöz juthasson, ha nem törleszti határidőre 3 milliárd dolláros tartozását Oroszországnak !
Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.