Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. december 28., hétfő

Déjà vu...ötvenes évek ?

Ja­nu­ár­tól vál­to­zik a sza­bály­sér­tési tör­vény, még­hozzá elég ra­di­ká­li­san. 2016-tól min­den olyan cse­lek­ményt fog­ház­zal sújt­hat­nak, ami be­le­fér a gon­dat­lan­ság­ból el­kö­ve­tett ka­te­gó­ri­ába. Pél­dául, ha dugót oko­zunk a vá­ros­ban, és hát­rál­tat­juk a tö­meg­köz­le­ke­dést, vagy vé­let­le­nül el­fú­runk egy ve­ze­té­ket a fal­ban. 


Igazán kínos, ha eláztatjuk a szomszédunkat egy szerencsétlenül célzott fúrással, vagy lerobban az autónk a város közepén, és ezzel hátráltatjuk a tömegközlekedést, valamint autóstársainkat. De hamarosan nemcsak kellemetlen helyzetként fogjuk ezeket a szituációkat megélni. Ugyanis egy-egy ilyen malőr miatt rács mögé is kerülhetünk.
2016 januárjától változik a szabálysértési törvény, így a gondatlanságból elkövetett malőrök miatt akár több napra fogházba is kerülhetünk,a pénzbírság és a közmunka mellett. 
Vagyis minden esetben, ha fennakadást okozunk a tömegközlekedésben vagy a közüzemi szolgáltatásban, elzárással sújthatnak minket.
Magyarán, akkor is rács mögé kerülhetünk, ha véletlenül csőtörést, áramszünetet okozunk, vagy rátenyerelünk a vonat vészfékjére - írja az Origo.
 (Talán annyival ki lehetne egészíteni a hírt, hogy a padlásokat (még...) nem seprik le, mint anno. )

De nemcsak ebben változik a szabálysértési törvény:

2016-tól sokkal több eszköz lesz a rendőrség kezében a szabálytalan autósok felkutatásához. Ugyanis mostantól az állami és önkormányzati szerveket, hatóságokat és civil testületeket is bevonhatják az ismeretlen szabálysértő felkutatásába az egyenruhások.
Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.