Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. december 23., szerda

"Karácsonyi ajándék" a görögöknek

A görög parlament szerdán elsöprő többséggel jóváhagyta az élettársi kapcsolat jogintézményének kierjesztését az azonos nemű párokra is, két évvel azután, hogy az Emberi Jogok Európai Bírósága diszkrimináció miatt elítélte az országot.

Szerdán, éjfél után nem sokkal bejelentett szavazási eredmény szerint az athéni törvényhozók 193 szavazattal 53 ellenében fogadták el a módosítást, ugyanakkor még a voksolás előtt ejtették a tervezetből azokat a családtörvényre vonatkozó passzusokat, amelyek az örökbefogadás terén is szabad utat engedtek volna a meleg és leszbikus pároknak. 
A nagy befolyású görög ortodox egyház konzervatív püspökei hevesen ellenezték a törvény elfogadását, azt állítva, hogy az aláássa a család intézményét.
"A homoszexualitás a természet törvényei ellen való. A társadalom elleni bűncselekmény, bűn. Azok, akik ezt gyakorolják vagy támogatják, nem normális emberek" - hangoztatta többek között Amvrosziosz püspök a dél-görögországi Kalávrita városában, ahol a harangokat is megkongatták a törvénytervezettel való szembenállás jeleként.
Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.