Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. december 23., szerda

Magyarországon "nincs (?) korrupció" !

 A várost nem nevezném meg csak annyit, hogy Hajdúsámsontól alig kilenc kilométerre egy okmányirodában történt gépjármű átírás kapcsán...

Az  esetet 2015 nyarán láttam igazán pofátlan verzióban. Én 11-től 15:10-ig várakoztam kisebb megszakításokkal. A bejárat előtt (mivel bent tömegnyomor) méltatlankodók népes csoportja. A megállni tilos tábla ellenére leparkol egy BMW X6, jó öltözött úriember kiszáll a hátsó ülésről és mobiloz: "Szia, az Icust küldjétek ki, lécci." 

Icus (?) 3 percen belül kijön, kisebb paksamétát kap, kedélyes társalgásuk azzal zárul, hogy jó, akkor egy óra múlva... Egy óra múlva BMW X6 vissza, mobil újra, Icus újfent paksamétával, ami a hátsó ülésen landol, kedélyes társalgás, brifkóból 20 ezres elő, semmi boríték csak úgy jatt a jattba.  
BMW X6 el, Icus vissza, majd kb. 10 perc múlva (lejárt a műszak?) harmadmagával el. 
A bejárattól mintegy 20 méterre megállnak, brifkó elő, osztozkodás... Szóval nem értem.

Csak halkan jegyezném meg, nem lehetne e arcátlan bürokraták helyett kiemelt ügyfeleknek (tömeges ügyintézésre) fenntartani Icus irodáját, és azt a 20-ast a külön eljárásért illetékként beszedni?
Barta P.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.