Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. december 11., péntek

Mert a bűnözőknek (csak) jogaik vannak !

43 magyarországi rab -a rossz börtönkörülmények miatt- fordult az Emberi Jogok Európai Bíróságához, ahol úgy döntöttek, a magyar államnak összesen csaknem negyedmilliárd kártérítést kell kifizetniük nekik. 
Az index szerint a perre ment rabok közt volt a korábbi MSZP-s politikus, Zuschlag János is, akit 2011-ben ítélték el hat évre, de már 2013-ban szabadult, mert büntetésébe beleszámították az előzetes időtartamát is. 
A negyedmilliárd forintból Zuschlagnak most 18 500 eurót, vagyis közel ötmillió forint kártérítést ítéltek meg.

A 43 rab keresetét megelőzően az EJEB már márciusban hat korábbi elítéltnek ítélt kártérítést, a Magyar Helsinki Bizottság szerint pedig még több ezer eljárás van folyamatban az Európa legzsúfoltabb börtönrendszerével bíró Magyarországgal szemben  a rossz körülmények és a hazai jogorvoslat hiánya miatt.
 (Azt persze nem említi az írás sem és az Emberi Jogok Európai Bírósági határozat sem, hogy  ugyan kik vannak döntő többségben börtönben, pedig akkor kiderülhetne, miért is a legzsúfoltabbak a magyar börtönök ! Ez már senkit nem érdekel !-a szerk.)
Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.