Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. december 4., péntek

Nincs több diploma "romológiai ismeretek" nélkül !

Hihetetlen, de ezt is megértük !


A jövőben a Debreceni Református Hittudományi Egyetem (DRHE) egyetlen szakán sem lehet diplomát szerezni anélkül, hogy a hallgató legalább három tantárgy teljesítése során "romológiai ismereteket" szerezne – mondta dr. Kustár Zoltán általános rektorhelyettes kedden az intézményben rendezett Cigány Szakmai Napon. 
– Egy szociológiai, egy történelmi és egy az adott szakhoz szükséges információkat adó tárgyat kell majd tanulniuk a fiataloknak. Létrejön a Romológiai Tanszék, jövő szeptemberben pedig már bevezetünk kurzusokat – tette hozzá.
Az eseményen kerekasztal-beszélgetésen válaszolták meg a meghívottak a hallgatók előzetesen összegyűjtött kérdéseit. 
– Nem a kultúránkat kell átadni, hanem az evangéliumot, s tisztelettel hagyni, hogy az ott hasson, ahol szükség van rá – hangsúlyozta Dani Eszter, a Magyar Református Egyház missziós irodavezetője. 
A DRHE egykori diákja, aki Kárpátalján szolgál lelkészként, hozzátette, akarjuk megismerni a közösséget, ne tartsunk tőlük, és ne akarjuk megváltoztatni a szokásaikat. Az evangélium minden kultúra bizonyos pontjait kihívások elé állítja, a miénket is – tette hozzá.
Forrás:haon
Szerk;Posta S

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.