Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. december 30., szerda

Sámsonkerti kutyatartók figyelmébe !

Január elsejétől tilos lesz láncra verve tartani a kutyákat, mivel ettől kezdve bűncselekmény!


A 2012-es állatvédelmi törvényt módosító kormányrendelet szigorította az állattartás szabályait, a 2016-tól érvényes rendelkezés szerint pedig már egyáltalán nem szabad tartósan láncra verni egy kutyát írja a delmagyar.hu
 A láncon tartott kutya frusztrált, mivel nagyon ingerszegény körülmények között él. Emiatt pedig előbb-utóbb agresszív lesz.
Keller Zoltán kutyakiképző, szerint akkor szokás láncot alkalmazni, ha nem megfelelő a kerítés, vagy ha a gazda nem foglalkozik a kutyával, csak riasztóként használja. Egyik indok sem elfogadható, az állatok ugyanis szenvednek a láncon. Jelenleg több tízezer kutya él láncvégen itthon.
Keller szerint a szabályozás nem hoz érdemi változást: a törvény miatt nem épül több kerítés, viszont bűncselekményt fog elkövetni az, aki tartósan láncon tartja kutyáját. A tartós láncon tartás ismérveit ráadásul nem is határozza meg a kormányrendelet.
Barta P.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.