Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. december 6., vasárnap

"Továbbra is megvédjük Izrael polgárait"...

- jelentette ki a vasárnapi kormányülésen Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök !

 Netanjahu: Izrael nem lesz kétnemzetiségű állam
 foto;ATV
A kormányülésen úgy döntöttek, hogy hanuka - az ókori zsidó makkabeus felkelők görögök feletti győzelmére emlékező ünnep - alkalmából ötven százalékkal emelik a sorkatonák zsoldját.    
Netanjahu kora este a jeruzsálemi siratófalnál gyújtja meg a kilenc ágú hanukai gyertyatartó első lángját, ezzel is jelezve az 1967-ben elfoglalt jeruzsálemi óváros feletti izraeli fennhatóságot. 
Tavaly nem a siratófalnál, hanem katonák körében gyújtotta meg az első hanukai lángot.

A miniszterelnök a kormányülésen a hanukai ünneppel kapcsolatban párhuzamot vont az ókori zsidók szabadságharca és a jelenkor eseményei közt. 
 "A hanuka elsősorban egy elszánt kis nép különleges hősiességének ünnepe, amely visszaszerezte függetlenségét és fennhatóságát, fényt terjesztett, elűzve a sötétséget - nagy mértékben ez a mai Izrael története is"-mondta, az ATV tájékoztatása szerint.
(Bár ezt az  anticionista rabbik nem így látják, mert hitük szerint nemhogy állama, földje sem lehetne a zsidóknak. Izraelt és a cionizmust tartják felelősnek a zsidógyűlölet kialakulásáért !
Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.