Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. január 6., kedd

Nesze semmi, fogd meg jól ?

 Fotó; HAON
Az országosan közlekedési fejlesztésekre fordítandó 1605 milliárd forintnak várhatóan nem kevesebb mint a negyede Hajdú-Biharba és Debrecenbe érkezik – emelte ki közelmúltbeli sajtótájékoztatóján Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Közlekedéspolitikáért Felelős államtitkára Debrecenben. 
A források egyik célpontja a 20 éve felújításra váró 471-es út. Jó hírünk van: a főút Debrecen, Mátyás Király utcai csomópontja és a belterület határa közötti szakaszának négysávosításához szükséges tervezési feladatok elvégzésére a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. 2014. december 5-én szerződést kötött a Közlekedés Fővárosi Tervező Iroda Kft.-vel – tájékoztatott Loppert Dániel, a NIF kommunikációs vezetője. Az engedélyezési terveket 2015. szeptember közepéig kell elkészítenie a tervező irodának.

Hazai költségvetés-függő!

A Hajdúsámsont elkerülő szakasz kivitelezése a debreceni belterületivel együtt azon is múlik, milyen gyorsan lehet a szükséges területhez jutni. Hazai költségvetés-függő beruházás a 471-es fejlesztése, ezért az ütemezése a gazdaság teljesítőképességén is múlik. Ezért is alapvető érdekünk a saját gazdasági teljesítményünk fokozása (?)– emelte ki Tasó László. Fontos hangsúlyozni, hogy mindez konkrétan a Magyar Kormány támogatásának köszönhető, mely a megye és a régió egész területére, a társadalmi és gazdasági fejlődésére egyaránt, példátlan lehetőséget teremt – tette hozzá, ami teljes terjedelmében ITT olvasható!
sakema

„Tudtam, csak nem sejtettem”...

A címben szereplő örök érvényű mondás (Sylvester Stallone által az Oscar című filmben) jutott eszembe Zámbó Krisztián a Mokka tv műsorában tett vallomása után.

Elmondta, Takács Zsuzsával nagyon zavaros a kapcsolatuk. Hol kibékülnek, hol fasírtban vannak, de az biztos, hogy az anyagiak miatt továbbra is egy fedél alatt élnek.
Vallott arról, hogy az átlagnál jóval féltékenyebb típus, és ennek tudja is a magyarázatát.

"Most talán meglepődik az egész ország, (szerintem meg nem mindenki-a szerk. ) de van bennem egy kis roma vér is, hiszen az édesapám apjában, azaz a nagyapámban volt, és mi nem szeretjük, ha egy hölgy nagyon mutogatja magát. Ezt nem rosszindulatból mondom, de én ezt nehezen tudom feldolgozni.
Ugyanakkor meg persze büszke is vagyok, hogy ilyen szép menyasszonyom van" - mondta Krisztián, akit némileg a rosszindulatú pletykák is befolyásolnak. 
forrás hír
Szerk;Posta S.

Január 6. Vízkereszt napja.

A három királyok ünnepe egyben a karácsonyfa leszedésének napja is. Ráadásul ezen a napon indul a farsangi szezon. 
Sok népi hagyomány kötődik hozzá nálunk és a nagyvilágban. Locsolnak szentelt vizet házra, ólra, bölcsőre, földre, de van ahol most érkezik a jó boszorkány, vagy ajándékot kapnak a gyerekek. 
Január 6. a karácsonytól vízkereszt napjáig tartó 12 szent nap zárónapja, a farsang kezdete. 
A vízkereszt, más néven háromkirályok vagy epifánia egy keresztény ünnep, amelyet általában január 6-án ünnepelnek, ám a római katolikus egyházban sok helyen a legközelebbi vasárnapra tolják el az egyházi ünneplését.

A nyugati kereszténység minden évben ekkor emlékezik meg a napkeleti bölcsekről. A hagyomány szerint a nevük: Gáspár, Menyhért és Boldizsár. Ezeknek a neveknek mind ezen a napon van a névnapja.
A keleti keresztény egyházak Jézusnak a Jordán folyóban Keresztelő Szent János által való megkeresztelkedését ünneplik ezen a napon. (Az ónaptárat használó keleti keresztény egyházak a Gergely-naptár szerinti január 19-én tartják, mivel a Julianus-naptár jelenleg 13 nap késésben van a Gergely-naptárhoz képest.)
sakema