Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. január 14., szerda

Ez a "szólásszabadság" ?

Ma megjelent a Charlie Hebdo, a lap provokatívabb, mint valaha !

A múlt heti mészárlás óta ez az első szám, és az alkotók nem fogták vissza magukat: a Prófétáról és muszlim terroristákról több gúnyrajz is van a lapban, írja a BBC.
Meztelen arab nő, szerkesztőségi orgia a muszlim mennyországban. Nem fogta vissza magát a francia szatirikus lap, amelynek újságíróit múlt héten gyilkolták meg muszlim szélsőségesek. Az újság több fenyegetést kapott a megjelenés előtt. 
Az egyik rajzon két terrorista a mennyország felé tart, és az iszlám hit egyik tételére utalva azt kérdezik, "hol a hetven szűz", miközben a háttérben a Hebdo meggyilkolt munkatársai orgiát tartanak. 
Egy szerkesztőségi cikk megköszöni mindazoknak a kiállást, akik a Je suis Charlie mondattal "Charlie-k voltak" az elmúlt napokban, de hozzáteszi, hogy nem kér többet abból az olvasatból, hogy a muszlimok provokációjával a lap magának kereste a bajt
Zineb El Rhazoui, az újság egyik újságírója a BBC-nek azt mondta, nem akartak gyűlöletet kifejezni a terroristák iránt.
 sakema

Kezd fáradni "Zuckerberg játszótere" ?

Andrew Watts az Austini Egyetem (Texas) 19 éves hallgatója és egy hosszú bejegyzésben veszi sorra a legnépszerűbb közösségi oldalakat, illetve azt, hogy ezekhez milyen viszony fűzi a fiatalokat. Mi most a Facebook népszerűségvesztésére voltunk kíváncsiak.
Azt ő maga is elismeri, hogy a vélemény még nyomokban sem reprezentatív, és kizárólag a szerző, illetve a környezet véleményét hordozza, mégis érdemes foglalkozni vele, mert több rendkívül pontos és érvényes gondolat található benne.
 „Számunkra a Facebook halott. A Facebook valami olyasmi, amit mindenki használt korábban, mert menő volt, de most már olyan, mint egy kínos családi vacsora, ahonnan nem lehet lelépni”, szól az ítélet a világ legnépszerűbb közösségi oldaláról.

Bár ezek után Andrew többször is ellentmondásba kerül induló állításával, mivel ő és kortárai úgy érzik, hogy ennek ellenére kénytelenek egy fiókot fenntartani, mert akkora a nyomás az ismerősök, családtagok felől, ami miatt egyszerűen nem hagyhatják el az oldalt.

-Szerinte;
-A fiatalok jellemzően a csoportok miatt lépnek be – ahogy átnézték a friss posztokat, már lépnek is ki.
-Az Üzenőfal tökéletesen használhatatlan, érdektelen, az ott megjelenő reklámok elviselhetetlenek
-A Facebook Messenger részét azonban gyakran használják
-A bulik utáni beazonosításra, első kapcsolat felvételre továbbra is jó eszköz
Forrás
Barta P.