Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. január 17., szombat

A kormány a legmélyebb szegénységben élőknek is segítséget nyújt !

A nagyobbik kormánypárt szombaton ezt arra reagálva közölte, hogy az MSZP több olyan javaslatot fogalmazott meg, amelyekkel szerintük csökkenthető lenne a magyarországi szegénység, ezek egyike egy olyan állami átvevő és továbbértékesítő hálózat létrehozása, amely minden településen megvásárolná a háztáji terményeket.

A Fidesz az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében azt írta, a baloldal mélyszegénységbe és reménytelenségbe taszította családok százezreit, a családokat a sorozatos megszorításokkal  (!) elszegényítette, és tömegeket ítélt segélyre.

Rámutattak: Magyarország mára maga mögött hagyta a kudarcokkal teli korszakot, az ország tartós növekedési pályára állt, és az Európai Unió tagállamai közül a legjobban teljesít a munkanélküliségi elleni küzdelemben, ellentétben a szocialisták kormányzásával, amikor megduplázták a munkanélküliséget...a folytatás itt olvasható.
sakema

Elindult magyarországon a "kínai modell"


A jogsértő tartalom nem maradhat az interneten, a bűncselekményt megvalósító különösen nem. Így a bíróság azt, aki felel a tartalomért (és nem utolsó sorban azt képes is leszedni) elsősorban arra kötelezi, hogy a jogsértő tartalmat törölje (ezt a magyar jog az adat eltávolításának hívja).
Erre a célra Magyarországon létrehozott szervezet a KEHTA (a Központi Elektronikus Hozzáférhetetlenné Tételi határozatok Adatbázisa.) !

A kötelezett a magyar jogban a tárhelyszolgáltató: ő akkor is elérhető, hogyha a honlap szerkesztője – mint a kuruc.info esetében – nem is ismert.
Természetesen a törlés is korlátozza a sajtó- és véleménynyilvánítási szabadságot, de ha bírói döntés alapján és a büntetőeljárás garanciái mellett történik, akkor nemhogy nem sérti ezeket, hanem kifejezetten szükséges ahhoz, hogy ezeket a jogokat alkotmányosan, más alapjogok sérelme nélkül gyakorolják.

A blokkolás (az adat hozzáférhetetlenné tétele) csak első látásra tűnik hasonlónak, valójában ugyanis sokkal problematikusabb és veszélyesebb műfaj. 
Ha az állam szembesül azzal, hogy az általa nem ellenőrizhető tárhelyszolgáltatóknál nem tudja elérni a szerinte jogsértő tartalmak törlését, akkor alternatív utakat keresve eljut addig, hogy mindegy, hogy fent van-e a tartalom a neten, elég, hogyha itthonról nem látni. Ezért aztán az internetszolgáltatókat kötelezi arra, hogy az adott tartalmat blokkolják előfizetőik számára. 
Így az eredeti adat elérhető marad, az állam viszont technikailag alkalmassá válik arra, hogy maga határozza meg azt, hogy a polgárai mit láthatnak az internetből!
Forráshír
Szerk;Posta S.