Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. január 18., vasárnap

"Magyarország Erősödik" ?

Lemondott Németh István a Baranya megyei Gyöngyfa polgármestere, mert elege lett abból, hogy az állam pénzén értelmetlen munkát végeztet a helyi munkanélküliekkel. Akik ugyan dolgozni nem akarnak a kevés pénzért, de többért se lennének hajlandóak.
 A faluban a munkaképes lakosság 70-80 százalékának nincs állása. Az ősszel független jelöltként megválasztott polgármester azt remélte, képes lesz javítani a helyzeten. Ám, kiderült, hogy a munkanélküliek nagy része sem akar változtatni a sorsán.

A polgármester néhány hónap alatt szembesült a szomorú valósággal, amit ő így fogalmazott meg: „Ezek az emberek elégedettek a közmunkával, s azzal, hogy így jár az egészségügyi ellátás és gyarapodik a nyugdíjalapjuk. Kevésnek tartják ugyan a havi 50 ezret, ezért dolgozni sem akarnak érte, na meg látják, hogy egy ekkora faluban nincs is nagyon munka a közterületen.”

Tehát foglaljuk össze: adott egy település, ahol nagyjából mindenki munkanélküli. Megalázóan kevés bérért közmunkát végeznek, illetve nem végeznek, mert ennyi pénzért hülyék lennének, és amúgy sincs mit csinálni. 
Amikor lenne lehetőség, hogy ebből a helyzetből kitörjenek, kiderül, hogy lustábbak, mint amennyire szegények, jobban ódzkodnak a rendszeres munkától, mint a nyomorúságtól. Mert az utóbbit már megszokták, az előbbivel pedig jelentős részüknek még soha nem volt dolga.
 Forrás;nol.hu
Szerk;Posta S.

Már a vasárnapi zárva tartásról álmodok...


Álmomban találtam egy levelet:  
"Jó napot kívánok!  Harragos Petike vagyok, és a vasárnapi munkaszüneti nap miatt ragadtam klaviatúrát. Azért hívnak Harragos Petikének, mert anyukám mikor szült nagyon haragos volt, mert azt sem tudta, ki az apám.

-Életem eleve szerencsétlenül indult, ráadásul a szülinapom egybe esik a névnapommal, ami április huszonkilencedikén van. Ezért is csúfolnak állandóan, hogy április bolondja. A szerencsétlenség szegénységgel párosult, ezért vasárnap nemcsak a kisboltokban nem tudunk vásárolni, hanem a CBA-ban sem. 
Azért szeretjük a teszkót, mert ott olcsóbban jutunk kajához, meg mindenhez, ami kell. Bankba sem tudunk kamatoztatni pénzt, mert annyi nem marad, ezért a mi bankunk szintén a teszkó. Ott, ha 30-50%-kal olcsóbb valami, az többet ér, mintha 2-3%-ért a bankban lenne a pénzünk. 
Én még iskolába járok, anyu meg operátor egy autóipari gyárban, ezért sokszor én megyek vasárnap vásárolni a teszkóba. Szombaton mindig valamilyen sportesemény van, vagy lógunk a haverokkal, ezért vasárnap kényelmesebb vásárolnom. 
Anyu meg dolgozik. Tényleg, az én anyukám miért nem lehet otthon vasárnap? Neki most így sokkal rosszabb lesz, mert ha vasárnap nem én vásárolok, akkor anyu mehet munka előtt vagy után a teszkóba. A cébéába akkor sem fogunk, mert annyi pénzünk nincs, hogy ott vásároljunk...

Ekkor felébredtem ! ...hoppá, vasárnap van, együtt a  család ! Vagy mégsem? A fiam Németországban, a lányom Angliában próbálja az életét élhetővé tenni...mi a két "öreg" meg valóban együtt vagyunk ha bezár a Tesco vasárnap, ha nem, de hogy még meddig itthon, majd elválik !"
Megosztotta;Barta P.