Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. január 21., szerda

Olvasói levél

"Egy sámsonkerti lakos (képzelt ?) felszólalása a hajdusámsoni  képviselő-testületi  ülésen !"
 címmel kaptuk P. B. aláírással ezt az érdekes levelet,melyet megosztunk olvasóinkkal.

"Tisztelt Polgármester Úr tisztelt Képviselő-Testület!

"Örömmel" tapasztalom hogy Sámsonkert (is) JOBBAN TELJESÍT, mivel a vízi közmű mindenkinek (vagy majdnem) volt szíves kiküldeni egy felszólítást, hogy FIZESSEN!
Ez ugye egy méltánytalan apró kis összeg, (120E körül) amit mindenki ki tud fizetni, mivel az ország jobban tejesít, és mindenkinek van (köz)munkája, és abból az 50-esből bármikor futja, vagy esetleg a 23-ból is.
DE! szelektíven gyűjthetjük a hulladékot is, így optimálisabb lesz, hogy melyikben mit találunk.

Remélem az elkövetkező időkben újabb ilyen "fantasztikus" törvények lesznek. Köszönöm a megtisztelő  figyelmüket. Hajrá Magyarország, hajrá ! "
Megosztotta;Posta S.

A kecske is jóllakott, a káposzta is megmaradt ?

Az Egyesült Államok nem vonja vissza André Goodfriendnek, a budapesti amerikai nagykövetség eddigi ügyvivőjének diplomáciai mentességét - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára szerdán Budapesten újságírókkal.

Magyar Levente az ügy előzményét felidézve közölte, a diplomáciai mentesség visszavonását Polt Péter legfőbb ügyész kérésére Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter amerikai kollégájától, John Kerrytől kérte. Ennek oka az a feljelentés volt, amelyet Vida Ildikó, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke tett -Orbán Viktor utasítására- az ügyvivő ellen rágalmazás miatt - jegyezte meg.

Az államtitkár elmondta, a választ a nap folyamán kapták meg, az ügyet a magyar fél jogi értelemben lezártnak tekinti. 
Szerk;Posta S.

Pápai intelem

A felelős családtervezés fontosságára figyelmeztetett Ferenc pápa. Azt mondta, a jó katolikus nem szaporodik, mint a nyúl. Ferenc pápa a Fülöp-szigeteken egykori utcagyerekekkel is találkozott, akiket elhagytak a szüleik, mert képtelenek voltak gondoskodni róluk. 
Hazafelé a Vatikánba az egyházfő felhívta a figyelmet a felelős családtervezés fontosságára. A katolikus egyházfő a repülőgépen nyilatkozott újságíróknak, akik megkérdezték tőle, mit mondana azoknak a szülőknek, akik katolikus hitük miatt több gyereket vállalnak, mint amennyit el tudnak tartani.
 „Néhányan azt hiszik – bocsássanak meg a kifejezésért –, hogy valaki akkor jó katolikus, ha úgy szaporodik, mint a nyúl. Nem. A szülői lét nyilvánvalóan felelősséggel jár" – válaszolta Ferenc pápa. (Ez a mondás talán a hazai környezetünkben is megszívlelendőnek kellene lennie bizonyos társadalmi rétegek között !-a szerk.  )
Emlékeztetett arra is, hogy népesedési szakértők szerint családonként három gyerek az ideális!

Hivatkozás BBC News
Szerk;Posta S.