Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. január 26., hétfő

Olvasói vélemény

Hogy mennyire nem vagyunk egyforma véleményen különböző dolgokban, azt az alábbi írás is igazolja amit Sz. Krisztián fűzött hozzá komment formájában egy korábbi olvasói levélhez amely itt olvasható.
"Én az a fajta ember vagyok, aki nagyon tudja értékelni az őszinteséget. Sokkal jobban értékelek egy számomra végletes, de mégis őszinte hírt, hozzászólást, mint egy egó simogató mögöttes tartalom nélküli kamu talpnyalogatást. 

Én azt tapasztalom, hogy nálunk a számomra legkellemetlenebb, legtaszítóbb viselkedésforma az, ami most a mindenkori fénykorát éli. És tudom, hogy itt egyből mindenkinek a politika jut eszébe. 
Bevallom nekem is a Fidesz-MSZP fémjelezte parlamenti betyárok merültek fel első körben lelki gyötrelmeim fő okozójának. Aztán feltettem magamban a kérdést, hogy valójában mennyire befolyásolja mindennapjaimat Rogánék legújabb hülyérevevő nyilatkozatforradalma? De ha nem ezek a legzavaróbb szembeköpések, akkor mégis mi nyomaszt engem annyira?

Kis gondolkodás után rájöttem az okára ! Ugyanis amióta csak adót fizetek, kénytelen vagyok szembesülni azzal, hogy Európa legmagasabb adózási rendszerében a szivárvány száz árnyalatával képesek kiszedni a pénzt a zsebemből. Gyakorlatilag mire végeznek, akkor a megkeresett pénzem nettó 15-20%-a marad, amit valójában eltudok költeni.
Cserébe nem érzem azt, hogy megfelelő ellenszolgáltatást kapnék. Persze mondják, hogy milyen magas nálunk az állítólagos szociális háló kitettsége és minősége, de valahogy nem érzem, hiszen nincsen 10 gyerekem, nem vagyok semmilyen szinten hátrányosnak mondott helyzetű, és semmilyen szabályozásban nem esek bele az állami támogatás intézményébe.

Másik oldalról persze tudom, hogy például a lakástakarékpénztári állami támogatottsága (30%) lényegesen több, mint Európa többi országában (pl.: Ausztia 4%). Mégsem tiszta számomra az adózást felölelő magyar misztikum, amiből bevallom elegem van.
Ha pedig adózás, akkor jöhet a NAV, akikről évről évre derülnek ki a korrupciós botrányok. Ha pedig a legfőbb adóhatóság korrumpálható, akkor hogyan is tovább?

Elmondanám, nem vagyok "instabil mentális állapotú",és még soha nem gondoltam öngyilkosságra amiatt, hogy valaki-valakik meg merik írni az igazságot! 
És hogy van ebben az országban jó is ? Igen valóban van, -lehet ezért sokan cinikusnak fognak tartani- mert nyáron nem esik a hó..."
Körtvélyesy Viktor

Elhunyt Demis Roussos görög énekes

A görög énekes a nyáron lett volna 69 éves, de  szombatról vasárnapra virradóra elhunyt –tájékoztatta a Le Figarot a lánya, Emily.

 foto:internet
Demis Roussos a 60-as évek végén vált ismert énekessé. Karrierjét az Aphrodite's Childban kezdte, amelyet Vangelis vezetett. 
A zenekar csak '67 és '72 közt működött, de feloszlása után Roussos sikeres szólókarrierbe kezdett. Napjainkig világszerte több mint 50 millió albumát adták el, az utolsó Demis címűt 2009-ben adták ki.
Legismertebb slágerei közé tartozik a Forever And Ever, a My Friend The Wind, a My Reason, a Velvet Mornings, a Goodbye My Love, Goodbye, a Someday Somewhere és a Lovely Lady Of Arcadia. Számai egy részét több nyelven - köztük németül, franciául és spanyolul - is felvette.
Sok magyarnak onnan lehetnek ismerősek dalai, hogy Zámbó Jimmy több számát is magyarul énekelte itthon.
sakema