Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. január 28., szerda

Változik a a YouTube !

A Google nagyjából 5 éve jelentette be, hogy a YouTube-videókat ezentúl már nemcsak Adobe Flash, hanem HTML5 használatával is megtekinthetjük.

A keresőóriás kifejlesztett egy olyan HTML5-lejátszót, mely szinte ugyanúgy nézett ki, mint a már megszokott lejátszó, azonban a HTML5 technológiának köszönhetően jelentősen kevesebb erőforrás szükséges a videók lejátszásához, ami egy notebook készülék esetén akár órákat is jelentett a készenléti időből. A felhasználóknak így lehetőségük volt kérni, hogy a HTML5 lejátszó legyen az alapértelmezett, amennyiben lehetséges.

 A YouTube fejlesztői a minap bejelentették, hogy 5 év után végérvényesen száműzik az Adobe Flasht és alapértelmezett lejátszási módnak állítják be a HTML5-öt.
 A trendek szerint a webfejlesztők is napjainkban próbálják teljesen kiűzni az Adobe Flash jelenlétét, és inkább HTML5-ben megvalósítani.
Ma már számos böngésző támogatja a HTML5 videó részét, és a H.264 videokodeket vagy a WebM formátumot. A legnagyobb támogatottságú webböngésző természetesen a Google Chrome, az Apple Safari például a WebM formátumot nem kezeli. 
A frissítés folyamatban van, azonban, ha meg szeretnénk nézni, hogy a böngészőnk megfelel-e a kritériumoknak, akkor azt a www.YouTube.com/html5 weboldalra látogatva tehetjük meg.
Barta P.

Itt a piros...hol a piros ?

Jókor, jó helyen – az önkormányzatnak hála kitűnő időzítéssel jutott a keszthelyi kikötőhöz üzlettársaival együtt a miniszterelnök veje Tiborcz István. Az Átlátszó újabb nyomozásából az is kiderül, hogy a Fidesz gazdasági holdudvarának további szereplői is felsejlenek az eladás körül.

 foto; atlatszo.hu
Idézet a  írásból:
"A város december 9-én bejelentette a Bahartnak, hogy az önkormányzati cég, a Keszthelyi Yachtkikötő Kft. él az  opciós jogával, egyetlen napra rá pedig villámgyorsan szerződést kötött Tiborczékkal ugyanennek a társaságnak az eladásáról.
És, hogy miért sikerült ezzel a trükkel elkerülni a pályáztatást? Mivel a vételi jog bejelentésekor a cég még  önkormányzati tulajdonban volt, így nem volt szükség pályázatra, hiszen aznap még csak annyi történt, hogy a közvagyon egyik zsebből átkerült a másikba, de továbbra is közvagyon maradt. Egy nappal később viszont már  Tiborczék tulajdonába került a cég,  és az ingatlanok vételárát nekik kellett kifizetniük."
(Bevallom nagyon figyelmesen kellett elolvasnom a teljes írást, mire rájöttem milyen agyafúrtság, jogi csűrés- csavarás van ebben az adás-vételben.  Ismét bebizonyosodott számomra, hogy Magyarországon mindent lehet...-ahogy Rogán is mondta, a törvények betartásával- természetesen nem mindenkinek !) 
Szerk;Posta S.