Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. január 29., csütörtök

Felmentette a bíróság...

....Demcsák Zsuzsa volt férjét.

Minden vádpontban felmentették Demcsák Zsuzsa rongálással, lopással és súlyos testi sértés kísérletével megvádolt férjét – írja a Blikk. A lopás vádját azért ítélték megalapozatlannak, mert közös vagyontárgyakról volt szó, a súlyos testi sértést meg azért, mert az orvosszakértői vélemény könnyű testi sértést feltételezett. A műsorvezető korábban azt állította, a férje ököllel ütötte őt.
Demcsák Zsuzsát megdöbbentette az ítélet.
(Ez nem jött be, mint Damu esetében Palácsiknak. Igaz ott egy "nagy(orr)úr" állt a háttérben...-a szerk.) 
„Úgy látszik, meg kell halni ahhoz, hogy elhiggyék, a férjem engem és a gyerekeimet is bántalmazta” – mondta a Blikknek, Azt reméli, hogy az ügyészség fellebbez majd. A volt férj azt mondja, ő ártatlan.-olvasható a Blikkben.
Szerk;Posta S.

Tízmilliárdért már megéri hallgatni !

Megszületett a megállapodás: az RTL Klub visszavesz a Híradó hangvételéből, cserébe akár 12,5 milliárd forintnyi bevételről nem kell lemondania, illetve befizetni a költségvetésbe - írja a Népszava.

Legkésőbb 2016. januárjától öt százalékra szállítják le a novemberben 50 százalékosra emelt reklámadó mértékét, a kábelszolgáltatóktól pedig sérelem nélkül kérhet programdíjat az RTL Klub, mely cserében "szoftosítja" híradóját és hírháttér műsorait - értesült a Népszava. 
Ezzel a reklámadó 4,5 milliárd forintja mellett a kábelcégektől járó programdíj további 6-8 milliárdos bevétele is társaságot gazdagítja majd.

A múlt héten Budapesten tárgyalt két alkalommal is Lázár János és az RTL Klubot birtokló RTL Group régiós alelnöke, Andreas Rudas - a magyar leány vezérigazgatója, Dirk Gerkens háta mögött -, szerdán pedig Berlinben megszületett a megállapodás is. Így teljesült a kabinet vágya: elsimították a konfliktust Angela Merkel német kancellár érkezése előtt. A lap szerint a jogszabály-változásokról szóló kormánytervezet ma megérkezett az RTL jogi osztályára.
Barta P.

A kéményseprők után a "rezsicsökkentés" elérte a liftszerelőket is...

Értetlenül állnak a liftszerelők és az ellenőrzést végző szakemberek a nemzetgazdasági minisztérium keddi bejelentése előtt. A tárca államtitkára az RTL Híradónak azt mondta, hogy a felvonók ellenőrzését és karbantartását a jövőben profitorientált cégek helyett állami vállalkozásoknak kell csinálniuk - ez is része lenne a rezsicsökkentésnek.

Szerk;Posta S.

A "rezsicsökkentés" folytatódik !

Zavarossá vált a helyzet a kazánok körül, miután a napokban a szakma képviselői azzal a ténnyel szembesülhettek, hogy a kormány a napelemek mellett sarcot vetett ki a „központi fűtés céljára szolgáló elektromos vezérlésű kazánokra” is. Egy törvénymódosítás szerint az év elejétől termékdíjat kell fizetni ezen készülékek után. 
Nem egyértelmű, hogy pontosan mi után is kell fizetni. Nem tisztázott, ha kell fizetni, akkor a kazán teljes súlya, vagy csak a beépített elektronikai alkatrészek súlya után kell ezt megtenni. 
A kettő között ugyanis hatalmas, akár száz kilogrammnyi különbség lehet, ami nagyságrendnyi eltéréseket is eredményezhetne a termékdíjban. A helyzet tehát zavaros, ám úgy tudjuk, több szervezet is állásfoglalást kért a szakminisztériumtól arról, miként kell értelmezniük a jogszabályt: kell fizetniük vagy sem?-olvasható a a nol.hu  online oldalán.
Szerk;Posta S.

Interjú Yanis Varoufakis, görög közgazdász-professzorral...

...aki az új görög kormány pénzügyminisztere lesz ! Amit mond, az nagyon érdekes.... 

sakema