Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. február 2., hétfő

Hogy is van ez ?

Ha rossz a törvény, hogyan is tartsuk azt be ? Ez a videó bizonyítja, hogyan legyünk nevetségesek ha erőltetjük egy "törvény" betartását és még próbáljuk is bizonygatni hogy nekünk van igazunk...

.
Szerk;Posta S.

Meghalt Bitskey Tibor

A nemzet színésze 85 éves volt. A Blikk információi szerint a színész rövid betegség után halt meg.


A Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas, érdemes művész 1929-ben született. A Színművészeti Akadémiát 1953-ban végezte el, de már 1951-től a Magyar Néphadsereg Színháza ösztöndíjasa, 1959–1964 között a Nemzeti Színház, 1964–1974 között a Vígszínház tagja volt. 1974–1996 között a Thália, illetve az Arizona Színház vezető művészeként szerepelt.
Színpadi szerepei mellett számos filmben is játszott. Baradlay Ödönt alakította az 1964-es A kőszívű ember fiaiban, játszott többek közt az Egy magyar nábobban, az Egri csillagokban és a Honfoglalásban. A Vukban ő volt a mesélő. Utolsó mozifilmszerepét a 2009-es Illúziókban alakította.
 sakema

Gyertyaszentelő napja február 2

 Február 2. a népi időjóslásban a „medvenap”.


Ha ezen a napon jó idő van, süt a nap, akkor későn tavaszodik. Mondogatták is: Gyertyaszentelő napján "Inkább farkas ordítson be az ablakon, minthogy kisüssön a nap."
A néphiedelem szerint ezen a napon a medve kijön a barlangjából, és ha meglátja árnyékát (szép, napos idő van), akkor visszamegy aludni, mert újra hideg érkezik. 
Ha viszont nincs árnyéka, akkor kint marad, mert tudja, hogy ez a tél utolsó próbálkozása és hamarosan enyhül az idő.
 sakema