Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. február 6., péntek

"Próbálom érteni"...

...mondja a műsorvezető a riport végén, de talán nem is akarja megérteni miről is van szó ! ( Mert szerintem mindenki érti aki meg akarja érteni és ez nem rasszizmus! - a szerk.)

"A spontán szegregáció az integráció csődje az oktatásban"-ATV (2015-02-06) 
 
Szerk;Posta S.

Vigyázz ! Támad a vírus !

Januárban a zsaroló kártevők új változata söpört végig Magyarországon, és titkosította több ezer magánfelhasználó, valamint több száz vállalkozás fájljait. 

A fájlokat titkosító és a felhasználókat zsaroló kártevők az elmúlt évben egyre nagyobb károkat tudtak okozni. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy a megfertőzött gépeken a felhasználók fájljait egyedi kulcsokkal titkosítják, melyeket egyesével töltenek le a bűnözők által üzemeltetett szerverekről. Ez a gyakorlatban lehetetlenné teszi a fájlok visszafejtését. Így amit titkosítottak, az úgy is marad, a fájlok tartalmát nem lehet visszanyerni !
(Utolsó mentsvárat ilyenkor a szakértő szerint egyedül az olyan külső mentések jelentenek, melyeket nem azonos hálózaton tárolnak a rendszergazdák. Fertőzés esetében pedig az első intézkedés az izoláció: az érintett gépek lehúzása a hálózatról.)
Mikor a CTB-Locker legújabb mutációja megjelent, több ismert vírusirtó először átengedte a kártevőt – állítja a G Data. A szakemberek szerint ez két tényezőnek köszönhető. Az első, hogy készítői tesztelték a CTB-Lockert a vírusirtó szoftverek aktuális változatai ellen, és addig nem adták ki a kódot, amíg meg nem győződtek arról, hogy azt nem ismerik fel a népszerű védelmi programok. A második pedig, hogy egyszerre rendkívül nagyszámú mutáció jelent meg a kártevőből, így akadt olyan nap, amikor 24 óra alatt 147 új változatot regisztráltak a Palo Alto Networks biztonsági cég munkatársai.

Az eset többek között arra is felhívja a figyelmet, hogy rendkívül fontos a vírusirtó szoftvereket naprakészen tartani.

A vezető vírusirtók gyártói gyorsan reagáltak, a megjelenésük után szinte azonnal elkezdték felismerni és blokkolni az új CTB-Locker változatokat. Így a fertőzés alapvetően vagy akkor következhetett be, ha egy gépre a legelső hullámban jutott el a kártevő, vagy pedig olyankor, ha a vírusirtó szoftver nem volt frissítve. A G Data szerint Magyarországon elsősorban az utóbbi okozott problémát.
Forrás; G.Data  facabook
Barta P.

Ukrajna ! Valaki nem mond igazat...

 A hír
"Bár továbbra is a diplomáciai megoldás elérésére összpontosítunk, mindig mérlegelünk más lehetőségeket is, amelyek segíthetnek teret nyitni a válság tárgyalásos megoldása előtt" - idézi a lap Bernadette Meehannek, a Nemzetbiztonsági Tanács egyik szóvivőjének szavait.

A The New York Times emellett azt állítja, hogy egy hétfőn nyilvánosságra kerülő független jelentés arra ösztönzi az Egyesült Államokat, hogy 3 milliárd dollár értékben szállítson Ukrajnának védelmi (?) fegyvereket és felszereléseket, köztük felderítő drónokat és harckocsi-elhárító rakétákat. index hír.
...és a tények?

sakema