Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. február 18., szerda

Retusált szabadságjogok?

Közszereplő vagy Közéleti szereplő ?

sakema

Megjelent a "winchester vírus" !

Elképesztő mélységben a rendszerbe épülő kémprogramot fedeztek fel a Kaspersky cég szakértői: csak úgy lehet megszabadulni tőle, ha kalapáccsal szétverjük a merevlemezt. A Western Digital, a Seagate, a Samsung, a Toshiba, a Hitachi és más jól ismert merevlemez-gyártók adattároló eszközeibe képes beépülni a kémprogramok legújabb generációja. 

 Ezekben az országokban bukkantak kémkedő merevlemezekre

 A kártékony kód nem az operációs rendszerbe, hanem a winchesterek működését vezérlő szoftverbe, a firmware-be települ bele - számolt be az orosz Kaspersky Labs kiberbiztonsági cég, amely tanulmányt is kiadott róla. (Bár a Kaspersky cég a kémprogramról kiadott tanulmányában nem nevezi meg, mely ország állhat a kémprogram mögött, az anyagban utalnak a Stuxnet nevű kártevőre. Ez utóbbit az iráni urándúsító üzemek munkájának ellehetetlenítésére szánták, és az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökséghez, az NSA-hoz -vagy Izraelhez- köthető.)
Ez a módszer azért különleges, mert egy ilyen mélyen a rendszerbe települő kártevőt hagyományos vírusvédelmi megoldással lehetetlen felfedezni, és ellene az ilyen megoldások nem is nyújtanak védelmet. Hiába formázzák le alacsony szinten a merevlemezt, vagy telepítik teljesen újra az operációs rendszert, a kémprogram megmarad a rendszerben. 
A Kaspersky cég szakértője szerint az egyetlen hatásos módszer a kémprogram likvidálására, ha megsemmisítik a merevlemezt.
A merevlemezbe rejtett kémprogram egyébként nem csak windowsos PC-k, hanem Mac számítógépek támadására is alkalmas volt. A Kaspersky elemzése szerint pedig az anonim internetezést biztosító Tor hálózatot használók lehallgatására is felhasználták.
(origo forrás)

Barta P.

Tanmese...Magyar módra !

Az alábbi kis tanmese eredetileg az USA-ra vonatkozott, azonban jelenleg Magyarországra egyre jobban érvényes... És ez a történet most már sajnos nem vicc !


Kovács Jánost pontosan reggel 6 órakor ébresztette órája (made in China). Amíg a kávéfőzője (made in China) a reggeli kávét (product of Brasilisa) csepegtette, lezuhanyozott, a hajszárítóval (made in Taiwan) megszárította a haját, a villanyborotvájával (made in China) megborotválkozott. 
Egy pólót (made in India) és farmert (made in Singapore) húzott. Lábait sportcipőbe (made in Korea) bújtatta. A kenyérpirítójából (made in Philippines) kinyert pirítóst reggelizett, majd menedzserkalkulátorán (made in Mexico) megnézte aznapi feladatait.
Az óráját (made in Switzerland) beállította a rádió (made in China) alapján, beült autójába (made in Germany) és mint már hónapok óta, álláskeresésbe fogott. 
Az ismét eredménytelen nap végén János hazament, papucsot (made in China) húzott, fogott egy üveg bort (made in France) és bekapcsolta tévéjét (made in Japan). Amíg a brazil sorozatot nézte, elgondolkodott, miért nem talált ma sem egy jól fizető magyar munkahelyet, pedig "Magyarország Erősödik"...?
Szerk;Posta S.