Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. február 19., csütörtök

A NAV ma sajtótájékoztatót tartott...

... az idei ellenőrzési munkájáról, ahol ott volt a hvg.hu is, a sajtótájékoztatót tartó elnökhelyettest és a NAV szóvivőjét faggatta a belső vizsgálatról és a kitiltott NAV-vezetőkről. 
Elkenő válaszokat kapott, már amikor kapott, a vizsgálat eredményének nyilvánosságra hozatalára vonatkozó kérdésüket például nem is válaszolták meg. És kínos csönddel ért véget a sajtótájékoztató, ami már egy válasznak is betudható volt.
A helyszínen készült videó.

 youtube forrás.
sakema

Ugye jól csináltam "főnök", hiszen mi összetartunk ?...

Azért a  mosoly mindent elárul...

Barta P.

A "Mosoly Országa"...

A fotón Tállai András látható, aki a Fidesz mezőkövesdi frakcióülésén lepte meg a kormányfőt egy olyan festménnyel, amelyen Puskás Ferenc társaságában látható, mint focista. 
A lélekemelő pillanatra a helyi csapat stadionjában -az új módi szerint "fedett sportlétesítményében"- került sor, amelyet nemrégiben újítottak fel. A fotón jól látható: a berendezés annyira friss, hogy még a LED tévéről is elfelejtették levenni a nejlon csomagolást, csak gyorsan feldobták a falra.

 Kép;facebook
Tállai igen büszke lehet visszafogott, polgári eleganciáról árulkodó ajándékára, mert a képet ő maga töltötte fel Facebook adatlapjára. (Azóta  a fotót eltávolította.)
Az államtitkár feje, Orbán mosolya, és ez a "remekmű" együtt olyan tűéles pillanatkép, amelyről a történelemkönyvek képszerkesztői csak legszebb álmaikban reménykedhetnek.
Szerk;Posta S.

Mától "TILOS" szegénynek lenni


Belső e-mailt kaptak az Emberi Erőforrások Minisztériumának és háttérintézményeinek munkatársai: a levélben a VS.hu információi szerint oldalakon keresztül sorolják azokat a szavakat és kifejezéseket, amelyek "nem használhatók az egymás közötti, illetve a kedvezményezettekkel folytatott kommunikációban". Kedvezményezetteken az EMMI által kezelt uniós pályázatok nyerteseit kell érteni.

 A nemkívánatos kifejezések között a köznyelvben teljesen megszokottak, ugyanakkor negatív dolgokra utalók is vannak, mint szegény, szegénység, mélyszegénység, gyermekszegénység, de olyan semlegesnek tűnők is, mint az esélyegyenlőség, az ápoló, a gondozó. Vannak olyan szavak is, melyek ma már tényleg kevésbé illőnek számítanak, mint a rokkant, a terhes vagy éppen a fogyatékos.

Ugyanakkor a lista összeállítóinak figyelmét a stadion kifejezés sem kerülte el, a levél értelmében ezt sem illik használni. A minisztérium vezetői azonban mankót is adnak a dolgozók kezébe, és alternatív kifejezéseket javasolnak. Így a szegény, szegénység helyett a rászorult, rászorultság, a fogyatékos helyett a ma már egyébként is használt fogyatékkal élő a megfelelő kifejezés. A stadion helyett pedig a fedett sportlétesítmény használandó. 
Forrás: nepszava.hu
Szerk;Posta S.