Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. február 24., kedd

A Terminátor és...

Tegnap este Andy Vajna vacsorát adott Arnold Schwarzenegger tiszteletére, ahol részt vett Colleen Bell amerikai nagykövet is.
Nem az esetleges politikai találkozók miatt vett részt Andy Vajna vacsoráján Colleen Bell, hanem mert az amerikai nagykövet családja jó barátságot ápol Arnold Schwarzeneggerrel. Ezért ment el tiszteletére rendezett ünnepségre, ahol végül Orbán Viktorral is összefutott. (Csak úgy véletlenül összefutottak Orbánnal, senki nem tudott semmit előre. 
És ha már ott volt Orbán, hát csináltatott egy közös fotót Schwarcival, amit nyomban fel is töltött a Facebook oldalára.)

„A nagykövet asszony egy magánvacsorán vett részt Arnold Schwarzenegger látogatásának tiszteletére, a volt kormányzó régi ismerőse a Bell családnak” – közölte Elizabeth Webster szóvivő.
Szerk;Posta S.

Sikeres Európai "roma integráció" ?

Idézet az Európai Bizottság Sajtóközleményéből (Brüsszel, 2014. április 4): "Míg a roma közösségek életét továbbra is megnehezíti a szegénység, a társadalmi kirekesztés és a megkülönböztetés, az ITT bemutatott jelentés beszámol a 28 tagállamban elért eredményekről is..."

És az eredmény ezen a videón is érzékelhető ! 
Szerk;Posta S.

Február 24. Jégtörő Mátyás napja

Főleg időjárási regulák fűződnek a naphoz. 


A néphagyomány úgy tartja, ahol Zsuzsanna nem vitte el a fagyot, Mátyás töri meg a tél uralmát. Vagy ha jeget nem talál, akkor csinál.
 A halászoknak is jeles napja, ekkor kezdenek ívni a csukák. Az ezen a napon fogott csukát a nép "Mátyás csukájá"-nak nevezi, és egész évre bő hal-fogást ígér.
Mátyásapostol vértanúságának eszköze és ikonográfiai jelvénye a szekerce. A nép képzelete a Szent ünnepe és a közeledő tavasz között kapcsolatot teremtett: mintegy az apostol szekercéje töri meg a tél hatalmát. 
sakema