Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. február 26., csütörtök

Végleg hazakerül a Munkácsy-festmény !


Hamarosan ismét együtt lesz Debrecenben a Krisztus-trilógia, miután a magyar állam megvásárolta Munkácsy Mihály Krisztus Pilátus előtt című képét a kanadai Hamilton galériától – jelentette be az emberi erőforrások minisztere tegnap Debrecenben. 
A vételárat nem árulta el. Balog Zoltán az MTI tudósítása szerint elmondta, hogy a Munkácsy-kép megvásárlását két fontos döntés előzte meg: a Hamilton Galéria igazgatótanácsa hozzájárult az eladáshoz, a Magyar Nemzeti Bank Értéktár programja pedig rendelkezésre bocsátotta a kép vételárát. 
Hozzátette: a kép megvásárlásáról szóló szerződést március végén írják alá. A Déri Múzeum Munkácsy Termében jelenleg is látható a trilógia két darabja, a Golgota és az Ecce Homo, a harmadik kép helyét azonban a tavalyi elszállítása óta üresen hagyták. 
sakema

Az emberek sorban állnak a pénzükért Miskolcon !

Tanácstalan emberek állnak sorba csütörtök kora reggeltől a Tokaj és Vidéke Takarékszövetkezet miskolci fiókja előtt, hogy pénzükhöz, vagy legalábbis annak egy részéhez jussanak, a pénzintézet az Észak-magyarországi Regionális Bank (ÉRB) Zrt. érdekeltségébe tartozik. Úgy volt, hogy délelőtt 10 órakor kinyit a pénzintézet, de ez nem történt meg 11 óráig.

 
A Magyar Nemzeti Bank több évtizedes visszaélés-sorozatot gyanít a Buda-Cash Brókerháznál, ezért kedden azonnali hatállyal felfüggesztette működési engedélyét, és a brókerházzal összefüggésbe hozható Dél-Dunántúli Regionális Bank (DRB) bankcsoporthoz tartozó négy banknál, így az ÉRB-nél is korlátozó intézkedéseket rendelt el. 
A miskolci fiók előtt sorban álló mintegy ötven ember csütörtökön azzal szembesült, hogy hatvanezer forintot vehetnek fel számlájukról. Ezt a korlátozást többen is nehezményezték, miként azt is, hogy bankkártyájukkal vásárolni sem tudnak, pénzt sem tudnak felvenni, az ATM ugyanis nem működött a fióknál.
( 60 Eft lehet kivenni ?... Kik azok akik ennyit keresnek? A közmunkások ( fö szavazóbázis) Nos akkor a segélyek és a közmunka ki van fizetve, tehát a "rejtett tartalékot" megint nem éri kár, mert ök azok akik nem hinném, hogy békésen állnának napokig az esőben, a semmire várva. Ki van ez találva.-a szerk.)

A miskolci székhelyű ÉRB öt takarékszövetkezet, a kazincbarcikai székhelyű "TAKARÉK" Szövetkezeti Hitelintézet, a Tokaj és Vidéke, az Abasár és Vidéke, a Létavértes és Vidéke, valamint a Pocsaj és Vidéke Takarékszövetkezet egyesüléséből jött létre. A hitelintézet Észak-Magyarország több településén, Debrecenben és környékén, valamint Budapesten is rendelkezik fiókokkal.
Forrás;hirado.hu 
Szerk;Posta S.