Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. március 4., szerda

Miért emelkednek az üzemanyag árak?

Csak...mondhatnánk, ha cinikusak lennénk.

Sajnos a Mol hozza a korábbi években megszokott formáját és szépen apránként tolja feljebb a benzin árát, bár ezt jelenleg semmi nem indokolja, hacsak az nem, hogy a költségvetés adóbevétele az alacsonyabb árral arányosan csökken
Most épp bruttó 4 forinttal emeli a 95-ös benzin és 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát péntektől.
Az emeléssel a 95-ös benzin literenkénti átlagára 358-359 forintra, a gázolajé 372-373 forintra nő.

A Mol legutóbb szerdán változtatott az árakon, akkor a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát bruttó 5 forinttal emelte, a gázolajé nem változott.  
A benzin literenkénti átlagára tavaly szeptember és 2015 január között mintegy 100 forinttal csökkent, az utóbbi egy hónapban ugyanakkor fokozatosan mintegy 30 forinttal emelkedett.
A gázolaj literenkénti nagykereskedelmi ára február eleje óta szintén több mint 20 forinttal lett magasabb. A benzinár 2012. április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forint. Az autósok 15-25 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál.

Aki egyszer megtanult "biciklizni"...

...azt már nem lehet elfelejteni, tartja a közmondás.

Egy olasz rádióműsorban meglepő bejelentést tett Cicciolina: újra pornófilmben szerepelne.-Írja a kiskegyed.
"A szexualitás nem korfüggő. Igaz, hogy én két éve nem szexeltem, de azon gondolkodom: csinálok még egy pornófilmet, huszonhét évvel a legutóbbi után" - mondta a hatvannégy éves Cicciolina és azt is hozzátette: már folytat tárgyalásokat ebben a témában. Hazánk lánya megjegyezte: csak nagyon sok pénzért hajlandó elvállalni egy újabb szerepet.

Staller Ilona egykori pornószínésznő életében volt egy időszak, amikor pályát módosított, és az olasz képviselőházban eltöltött négy év képviselői munkaviszonya alapján jogosulttá vált az évi mintegy harminckilencezer eurós szolgálati nyugdíjra. Akkoriban az olasz sajtóban és közvéleményben felháborodást váltott ki a hír. Nyilatkozataiban Cicciolina megalapozottnak tartotta járandóságát: "Keményen dolgoztam, a munkám nem csak unga-bunga volt" - hangsúlyozta Cicciolina.
Barta P.

Működik a "törvénygyár"

"Döbbenetes az a felkészületlenség, amit a Fidesz politikusainál lehet az utóbbi időben tapasztalni. A törvényhozás futószalagon gyártja a sorozatos hülyeségeket" -írja a stop.hu.
"Mivel a tekintélyelvű pártban kiszavazásnak, ellenvéleménynek sőt még gondolkodásnak sincs helye, így a kormánypárti politikusok mára megtanulták marionett bábuként nyomni a szavazógombot."
 Az Index.hu  megdöbbentő válaszokat kapott, mikor a kormánypárti képviselőket arról kérdezték, miért szavazzák meg, hogy 15 év helyett 30 évre titkosítsák a paksi atomerőmű kivitelezési szerződéseit. Úgy tűnik, a legtöbb képviselő csak annyit tud a "bombaüzletről", hogy meg kell megszavaznia. És kétség nem fért hozzá, hogy meg is szavazta... 

Szerk;Posta S.

Gondolta volna ?

A fahéjas méz gyógyhatása
fahéjjas méz
A mézet keverje össze törött fahéjjal, és lekvár helyett ezt kenje akenyérre. Fogyassza rendszeresen.
Csökkenti a koleszterinszintet, és véd az infarktus ellen. Akik már átestek infarktuson, és rendszeresen fogyasztják ezt a a keveréket, nagy az esélyük arra, hogy következő roham nem, vagy csak később következik be. Ezen kívül könnyíti a légzést és erősíti a szív munkáját. Amerikában és Kanadában ezzel gyógyítják azokat a betegeket, akiknek koruk miatt ereik már nem annyira rugalmasak. A méz és a fahéj visszaadja az erek rugalmasságát.

Artritisz: 
Az ízületi kopásban szenvedő betegek reggel, délben és este egy pohár meleg vízbe tegyenek két kanál mézet és egy kanál törött fahéjat.
A krónikus artritisztől is megszabadulhatnak, ha rendszeresen
fogyasztják. A copenhaveni egyetemen végzett felmérés szerint 200 beteg közül az ital fogyasztása után 73 beteg teljesen megszabadult a fájdalomtól, és azok, akik nem tudtak járni, fájdalom nélkül közlekedtek.

Hólyagfertőzés:
Egy pohár langyos vízbe tegyen két kanál mézet és egy kanál törött fahéjat.
Megszünteti a húgyhólyag és a húgyutak fertőzését.

Fogfájás:

Öt kanál mézet keverjen össze egy kanál törött fahéjjal, naponta
háromszor tegyen a masszából a fájós fogra. A fájdalom elmúlik.

Koleszterinszint:

Két kanál mézet és három teáskanál törött fahéjat keverjen össze 2 dl forró vízzel. Két órán belül 10 százalékkal csökkenti a
koleszterinszintet. Ha naponta háromszor alkalmazza, a krónikus magas koleszterinszint lecsökken.
Ha naponta fogyaszt mézet, megakadályozza a koleszterinszint emelkedését.

Megfázás:

Ha gyakran megfázik, három napon keresztül naponta háromszor egyen egy kanál mézet és negyed kanál törött fahéjat. Gyógyítja a megfázást, a krónikus köhögést és megtisztítja a légcsövet.

Gyomorpanaszok:

A méz és a törött fahéj keveréke gyógyítja a gyomorfájdalmat és
megakadályozza a gyomorfekély kialakulását.

Az immunrendszer erősítése:

A méz és a fahéj rendszeres fogyasztása erősíti az immunrendszert, védi a szervezetet a vírusok, baktériumok ellen. A mézben nagyon sok vitamin és vas van. Rendszeres használata erősíti a fehér vérsejteket a baktériumokkal és a vírusokkal folytatott harcban.

Nehéz gyomor:

Egy kanál fahéj 2 kanál mézzel keverve megakadályozza a gyomorsav túlzott termelődését.

Nátha:

Spanyol tudósok rájöttek, hogy a méz olyan természetes anyagokat
tartalmaz, amelyek megölik a nátha baktériumtörzseit.

Pattanás:

Három kanál mézet és egy kanál fahéjat keverjen össze. Lefekvés előtt kenje be vele a pattanásokat, majd mossa le meleg vízzel. Ha naponta elvégzi ezt a műveletet, egy héten belül eltűnnek a pattanások.

Bőrfertőzés:

A méz-fahéj páros gyógyítja az ekcémát, az övsömört és a bőrfertőzés minden formáját.

Fogyás:

Reggel éhgyomorra fél órával a reggeli előtt, este pedig lefekvés előtt igyon meg egy mézes fahéjas italt. Rendszeres fogyasztása csökkenti a súlyt a rendkívül kövérek esetében is. Még akkor is megakadályozza a zsír lerakódását, ha nagyon zsíros ételeket fogyaszt.

 

Krónikus fáradtság:

A testi erőt legjobban, a mézben lévő cukor regenerálja. A mézet és fahéjat fogyasztó idős emberek erősebbek és mozgékonyabbak. Ha délután három óra körül fogyasztunk el ilyen italt, egy héten belül helyreáll a szervezet vitalitása.
Használja Ön is ezt a természetes egészséget kínáló megoldást, a
mézet és a fahéjat.
Forrás:egészségünkért
sakema