Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. március 16., hétfő

A múlt -majdnem- visszatér ?

A 80 milliárd forint közpénzből működő köztévének így sikerült kiírnia a köztársasági elnök nevét március 15.-én !
Vagy csak az új/régi csatorna akarta "finoman" tudatni a nézőivel, hogy ezután jó lesz ügyelni mert ilyen politikai irányzat fog következni ?

sakema

Orsós büszke rá, hogy cigány !


Cigány származására való büszkeségét hangsúlyozta vasárnap Orsós Róbert, a közszolgálati televízió munkatársa, miután a hvg.hu portálon egy írás úgy fogalmazott róla: "nagy jövő előtt áll, már persze amíg ez a köztévé áll, mert utána sajnos a közmunka marad csak". A hvg.hu a közmédia által félreértett cikkre válaszul azt írta: nem Orsós származását, hanem munkáját kifogásolták,-olvasható a propeller.hu oldalán.

"Azt gondolom, hogy közmunkásként dolgozni nem szégyen. (...)Viszont, ha arra gondolt az újságíró-kolléga, hogy a közmunkások azok csak cigányok lehetnek, (...) akkor ezt kikérem magamnak, mind a magyarországi cigányság nevében, mind a magyar emberek nevében" – fogalmazott Orsós Róbert az M1 esti híradójában. A riporter hozzátette: büszke származására.

 Az online lap válaszában azt írta, nem Orsós Róbert származását, hanem munkáját kifogásolták. Tóta W. Árpád bejegyzésének "megítélésünk szerint egyetlen értelmezése lehetséges: ha – például a jogos népharag miatt – egyszer bezárják a most indított "hírtelevíziót", akkor a szóban forgó kolléga minden valószínűség szerint tényleg kizárólag közmunka után nézhetne – a most mutatott teljesítményével ugyanis riporterként belátható időn belül nem fog máshol megélni" – olvasható a hvg.hu oldalon.
Szerk;Posta S.

Sámsonkertben is jó lesz odafigyelni !


Idén márciusban lépett életbe az új Országos Tűzvédelmi Rendelet, amely szerint ezentúl tilos elégetni a lakott területen keletkezett növényi eredetű hulladékot. Ehelyett a zöldhulladék komposztálására biztat az új rendelet.
Az ingatlan és kiskerttulajdonosok egy része a zöldhulladékot eddig elégette, az új rendelet szerint ezután ez tilos !
Akár milliós nagyságrendű büntetésre is számíthat, aki megszegi a márciusban hatályba lépett új Országos Tűzvédelmi Rendeletet. A szabályozás ezután megtiltja a belterületen keletkező zöldhulladék elégetését, helyette a komposztálást javasolja.
 A rendelet megszegése komoly pénzbírságot vonhat maga után, attól függően, mekkora területen zajlik az égetés és milyen károkat okoz a környezetében. 
A Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, a bírság alapvetően 20-60 ezer forint közt fog alakulni. Amennyiben a tűz átterjed a szomszédos kertekre is – de még tűzoltó bevonása nélkül eloltható –, akkor már 100 ezertől 1 millió forintig is terjedhet a büntetés összege. Ha pedig a tűzoltók segítsége is szükséges, 200 ezer és 3 millió forint közti összeget fizethetnek a szabálysértők.
Barta P.