Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. március 20., péntek

„Ez volt az utolsó, hogy DVSC-meccsre mentem”

Kellemetlen élményben volt része azoknak a szurkolóknak, akik a Ligakupa szerdai focimeccsére voltak kíváncsiak, ahol a Videoton játszott a DVSC-TEVA-val a debreceni Nagyerdei Stadionban. Bár a stadion gyakorlatilag kongott az ürességtől, a szervezők mégsem voltak képesek biztosítani, hogy a maroknyi szurkoló kényelmesen elférjen – írja a Dehir.hu.

Nem volt hely leülni az üres stadionban
Fotó: dehir.hu

 Ugyanis a stadion közel harminc szektorából mindössze kettőt nyitottak ki: egyet a pálya bal, a másikat pedig a jobb oldalán. Ám a mintegy ezer szurkoló közül volt, aki nem tudott leülni abba a szektorba, ahova érvényes bérlete szólt, mert nem volt már hely.

Egy felháborodott férfi így írt az esetről:
 "Tíz éve van bérletünk, négy darab, de olyan magatartással szembesültem, hogy ez volt az utolsó, hogy DVSC-meccsre mentem. Mi az, hogy két szektort nyitnak ki, a többi le van zárva?! Ott álltunk, mert nem volt hely leülni. Nem tudom, hogy ilyen hozzáállással hogy várják, hogy ez a húszezer férőhelyes stadion megteljen, ha azt a kevés embert sem becsülik meg, aki eddig hűséges volt hozzájuk és eljárt a meccsükre. 
Ráadásul volt annyi biztonsági őr, mint egy megtelt stadionban, és nem beszéltek valami szépen az állva maradt szurkolókkal! 
Sokan otthagytuk a meccset a méltatlan helyzet miatt. Szégyellje el magát a vezetőség ! Egy dolog egészen biztos, legalább négy bérletes szurkolóját szerda este elveszítette a Loki !"
Barta P.

Amerikai hadsereg Magyarországon ?

A Hídfő.net állítása szerint olvasójuktól kapott fotókon jól látható, hogy az amerikai hadsereg "Stryker" lövészpáncélosai láthatók, amint épp Magyarországon át szállítják őket.

A 2015. március 14-én, Tatabányán készült fotók rávilágítanak, hogy az Egyesült Államok hazánkon keresztül szállítja a haditechnikát az orosz határ közelébe, tehát a magyar kormány vélhetően közreműködik a NATO orosz határ mentén folytatott haderő-összpontosításában - írja a portál, akik egyértelmű provokációként értékelik ezt.

 A kép és a hírforrása: alfahir.hu
Szerk;Posta S.

Itt a tavasz...

...kifutnak a motorosok az utakra a táli pihenőből. Itt az ideje a razziának a motorosokra koncentrálva. -írja a hirado.hu.

Mert ugye, fő a biztonság !(Kép:facebook)

A fokozott ellenőrzést az első igazi napsütéses tavaszi napokra időzítette a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság. Ilyenkor sokan veszik elő a téli hónapokra leállított motorjukat, és szó szerint kirajzanak az utakra. A rendőrök szerint a motoros szezon kezdetén különösen nagy a kétkerekűek utasait fenyegető balesetveszély.
 A mostani razziát éppen azért szervezték, hogy ellenőrizzék a motorkerékpárok műszaki állapotát, különös tekintettel a biztonsági berendezésekre, és természetesen, hogy kiszűrjék a szabálytalankodókat. 
(És természetesen autósok után "beindul a pénzbehajtás" a motorosoktól is. Nagy szükség van a költségvetésnek a pénzre pl-ul a helyettes államtitkárok fizetésének emeléséhez  -a szerk.)

Az akciót Szentendre környékén kezdték. Több helyen fix ellenőrzőpontokat állítottak fel, de a nagy teljesítményű motorokkal és elfogó autókkal járőröző rendőrök a forgalomból is kiemelhetik a motorosokat.

Magyarországon több mint 150 ezer ember motorozik. 2001-ben még 974 motorost ért baleset, a szám tavaly már elérte az 1300-at, ami több mint 30 százalékos növekedést jelent. 
(Arról megfeledkezik az írás, hogy 2001-ben kb. 90 ezer ember motorozott és ebből 974 ember szenvedett balesetet. Ha így nézzük a statisztikát a mai adatok nemhogy növekedést, hanem csökkenést mutat.)
Szerk;Posta S.