Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. március 22., vasárnap

Lecsapott a NAV a 350 forintos csalóra !

Szandaváralján négy, húsvéti tojást tartó kosárka miatt követel 1,6 millió forint büntetést a kis nógrádi faluban élő asszonytól a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). Kállai Ildikó (54) az interneten mutatta be a kosárkáit, mire ketten jelentkeztek, hogy négy darabot megvennének olvasható a fullánk.com. portálján.

 Fotó:internet
Ez az eset tökéletesen példázza, milyen a szemlélet ebben az országban, a NAV-ot is beleértve. Az utolsó filléredet is elveszik, és amikor már nem tudsz megélni, csak ügyeskedéssel, akkor rád ugranak, hogy csalsz. 
Amikor az a tét, hogy vagy felfordulsz, vagy munkanélküli segélyre jutsz (sőt még arra sem), akkor nem az az első, hogy azoknak fizessen valaki, akiknek az életéért kell küzdenie.
 
Az a döbbenet, hogy egyesek el sem bírják képzelni, mit jelent az, ha valóban nincs bevételed, mert olyan a munkád, hogy vagy keveset keresel vele, vagy nem is fizetnek érte, csak időszakonként. Aztán feléli az ember a megtakarításait, miközben tudja, hogy az öregkora biztonságát, a jövőjét eszi meg azért, hogy ne forduljon föl éhen már most. 
Amit a NAV csinál, valójában az ország nyomorgó rétegének kiszélesítése a milliárdos érinthetetlenek javára. A vérszopókhoz álltak, és pusztulás jár a nyomukban. 
A NAV az ilyenekre felkapja a fejét, bezzeg némely politikus elintézi annyival, hogy a családja dobta össze a pénzt a lakására...
Szerk;Posta S.