Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. április 1., szerda

Egy fergetes paródia a "legenda" születéséről...

Mint ismert, a köztévé megújulása meglehetősen döcögősre sikeredett, erre reflektálnak Litkai Gergelyék az alábbi videóban.


"A 2015. március 29-i Duma Aktuál c. előadásra készült videó, a március 15-én indult M1 hírcsatorna első napjaiból, ahogy azt mi láttuk." (Dumaszinház.hu)
Szerk;Posta S.

És ez nem "áprilisi tréfa" !

Kilopták a koporsót a halott alól ! 

A bonyodalom az Esztergomi Kegyeleti Kft. temetőjében kezdődött, lassan öt éve. Egy sírásó szerint egy asszonyt a temetése másnapján „felsőbb utasításra” (?) kiemeltek a koporsójából, majd újra eltemették, kriptáját pedig lebetonozták.
Mindezt állítólag azért csinálták, hogy újra eladják a koporsót – írja a Blikk.

A cég egyik korábbi vezetője tudta meg az esetet, és szólt a családnak, a rendőrségen pedig feljelentést tett. A gond csupán az, hogy az asszony fia szerint az „egyszerű koporsólopásként” kezelt ügy már elévült.
(Milyen mélyre fog még süllyedni ez az ország erkölcsileg, ha mar a halottakat is meglopják? Ezt már nem is lehet definiálni annyira aljas dolog, ezekhez képest a kábellopó cigányok tiszteletre méltó úriemberek !- a szerk. )
Szerk;Posta S.

Április 1. a bolondok napja.

Az jeles nap eredete kérdéses, egyesek szerint a bolondos áprilisi időhöz van köze, mások szerint IX. Károly francia király egyik rendeletéhez, mely során április 1-ről január 1-re tette át az új esztendő napját, és a régi újév napja megmarad “bolond” újesztendőnek. 
Ezen a napon rengeteg országban szokás az ilyenkor esedékes tréfálkozás és és megviccelés. Akit ilyenkor sikerül valamivel rászednünk, az hivatalosan is április bolondja lesz. A tréfa módjának csak a fantázia szabhat határt, pár dologra azonban nem árt, ha odafigyelünk. 

Egyrészt az áprilisi tréfák egy jelentős része kimondottan veszélyes vagy rongáló jellegű, ezért inkább háromszor is gondoljuk meg mit valósítunk meg, mielőtt még kárt tennénk ismerőseink egészségében vagy tárgyaiban. 
A másik szempont pedig, hogy nem mindenki vevő az effajta humorra, ezért csak olyan “áldozattal” viccelődjünk, akiről tudjuk hogy venni fogja a lapot. Hiszen akármilyen jó poénnak is gondolunk valamit, annyit nem ér az egész, hogy elrontsuk a másik napját, esetleg összevesszünk vele. De vigyázzunk a viccelődéssel, mert egy jó tréfa biztos nem marad viszonzatlan…
Barta P.