Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. április 9., csütörtök

Tombol a felemelkedési vágy

Csendben és üres sorokkal ünnepelte tegnap a nemzetközi "roma napot" a Béke-terem Miskolcon. Egyetlen ember sem volt kíváncsi a példaértékű romákra, akikről a négy film szólt a Művészetek Házában. 
Az ünnepre azokat is várták, akik előző nap még csokoládétojásért taposták le a rózsatöveket Miskolcon  a Szent István téren.
A nemzetközi roma napon, azaz április 8-án négy film vetítésére érkeztünk a Művészetek Háza Béke-termébe. Egyetlen lélek sem ült a sorokban. Pedig olyan dokumentumfilmeket vetítettek, amik romákról szólnak – mindezt ingyenesen, írja a minap.hu
Bíró Tibor, a Cinemis Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója úgy véli, hogy a társadalom perifériáján élőket a művészet és az oktatás által lehet bekapcsolni a vérkeringésbe. 
(Úgy látszik a cigányok nem nagyon akarnak bekapcsolódni ebbe a "vérkeringésbe" hiszen itt keményen dolgozni kell a megélhetésért és nem a segélyekből lehet élni.-a szerk.)
Szerk;Posta S.

Egy "birodalom" tündöklése és...

Kétéves mélypontra került a kormányoldalba vetett bizalom – derül ki a HVG e heti számában megjelent Medián-felmérésből.


 A Fidesz támogatóinak aránya februárról márciusra 3 százalékponttal, 27-ről 24 százalékra csökkent a teljes népesség körében; ez azt jelenti, hogy mostanra a kormánypárt az egy évvel ezelőtti 36 százalékos támogatottságának a harmadát elveszítette. 
A Fidesz jelenlegi táborának döntő többségét a kitartó hívek adják: a párt mostani támogatóinak 92 százaléka (emlékei szerint) a tavalyi választáson is a Fideszre szavazott. Ennek ellenpéldája a Jobbik: mostani szimpatizánsainak közel ötödrésze azt állítja, hogy tavaly tavasszal még a Fideszre szavazott, és azóta pártolt át a radikálisokhoz. 
Szerk;Posta S.