Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. április 14., kedd

Orbán-Gyurcsány koalíció?

Az Országgyűlés kedden határozatot hozott arról, hogy Magyarország legfeljebb 150 katonát küld az Iszlám Állam nevű terrorszervezet elleni fellépéshez az iraki Erbílben található kiképző központba. A Fidesznek többek között Gyurcsányék, Fodor Gábor és a veszprémi legendásan "független", Kész Zoltánnak köszönhetően jött össze a kétharmad. 
A döntésüknek hála, jelentősen növekedhet hazánk terrorfenyegetettsége. 
A képviselők 137 igen szavazattal, 57 nem ellenében hagyták jóvá Hende Csaba honvédelmi miniszter kétharmados többséget igénylő előterjesztését. 
Nemmel az MSZP, a Jobbik és az LMP, a fideszes Bencsik János, valamint a független Kónya Péter és Szabó Tímea szavazott. 
Igennel a Fidesz-KDNP-frakció mellett nyolc független, Fodor Gábor, Gyurcsány Ferenc, Kész Zoltán, Oláh Lajos, Szabó Szabolcs, Szelényi Zsuzsanna, Vadai Ágnes és Varju László szavazott. 
 (Jellemző egyébként, hogy a „független” Kész Zoltán még a veszprémi időközi választás hajrájában, a kétharmad lebontásával kampányolt. Most azonban -elárulva választóit- nem volt rest a Fidesz segítségére sietni. Ez nem is különösebben meglepő, miután a Liberális párt egyetlen képviselőjével, Fodor Gáborral ápol szoros viszonyt. Fodor pedig a kezdetektől támogatja az Iraki missziót.)

Gyöngyösi Márton -az Országgyűlés külügyi bizottságának alelnöke- még pénteki sajtótájékoztatóján kifejtette; Magyarország pedig úgy megy bele ebbe a konfliktusba, hogy nem mérték fel, milyen biztonságpolitikai kockázatokat rejt magában ez a misszió. Gyöngyösi Márton emlékeztetett: csak az elmúlt három hónapban több mint 30 ezer menekült érkezett hazánkba, sokuk Irakból, Szíriából és Afganisztánból. 
Úgy küldünk katonákat Irakba, hogy semmiféle információ nem áll rendelkezésre a terrorveszély növekedésre vonatkozóan!
Alfahír forrás. 
Szerk;Posta S.

Miért nálunk a legdrágább... ?

...a mobiltelefonálás?  Három szomszédos ország mobilszolgáltatóinak árait vetette össze a magyar árakkal a Magyar Nemzet. Kiderült: Romániában, Szerbiában, de még Ausztriában is olcsóbb a telefonálás.

 A válasz nagyon egyszerűnek tűnik, mert  az adott országokban az adózás mértéke is más: a régióban sehol nincs a magyar mobiltelefonálási adóhoz hasonló, és a cégek csak Magyarországon fizettek ki alig egy év leforgása alatt több mint 200 milliárd forintot frekvenciadíjakra.
És ezeket  a magyarországi Telekom, Telenor és Vodafone is természetesen beépít a szolgáltatási áraiba. (Mert hiába mondta anno Mat(e)olcsi, hogy nem a fogyasztók fogják megfizetni, érdekes módon, valahogy ez mégsem így történt-a szerk.) 
A teljesség igénye nélkül készült gyorselemzésben a telefonkészülék nélkül megvásárolható havi díjas csomagok árát és a hozzájuk kapcsolt szolgáltatásokat hasonlították össze. Valamint azt, hogy 20 euróért hol, milyen szolgáltatást kínálnak ugyanazok a cégek. Az eredeti hír itt olvasható.
Barta P.