Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. április 16., csütörtök

Vajon kik balhéztak ?

Lövések dördültek szerdán éjjel a fővárosi Király utcában, három férfi támadt egy szórakozó társaság tagjaira, majd autóval menekültek el a helyszínről. A gázpisztolyból leadott lövésektől a társaság két tagja könnyebben megsérült.

A BRFK a bűncselekménnyel kapcsolatban az erdőkertesi Száva család tagjait körözi, akiket csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdasággal gyanúsítanak.
Fénykép alapján keresik a 49 éves idősebb és 21 éves ifjabb Száva János Róbertet , valamint a 19 éves Száva Armandó Ferdinándot,-írja az origo.hu  ahol a körözöttek képeit is meglehet nézni !
Szerk;Posta S.

"Nem kérdéses a vádlott bűnösségének megállapítása !"

Holokauszttagadás miatt gyorsított eljárásban marasztalt el jogerősen egy 61 éves helybéli nőt csütörtökön a Szegedi Járásbíróság.

A bíróság a nemzetiszocialista rendszer bűneinek nyilvános tagadása bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat, és ezért - a vádhatóság indítványával egyezően - másfél évre elrendelte a nő próbára bocsátását és pártfogói felügyeletét. A bíróság különös magatartási szabályként előírta a vádlottnak, hogy látogasson el Budapesten a Páva utcai Holokauszt Emlékközpontba, és az ott látottakról számoljon be pártfogójának.
 
A Tett és Védelem Alapítvány feljelentése alapján indult eljárásban a vádlott beismerte a cselekmény elkövetését, és a bíróság előtt is úgy fogalmazott, nem állt szándékában megsérteni senkit. A bíró szerint "nem lehetett kérdéses a vádlott bűnösségének megállapítása" A teljes írás itt olvasható !
Szerk;Posta S.

Aki bunkónak született, az is marad...

Berki Krisztián már sok embernek beszólt, de ami a FEM3 Café ma reggeli adásában történt, az feltette a koronát a "bunkók királyára" !


A vendégként meghívott dietetikussal arról készültek beszélgetni, hogy hogyan lehet célzottan plusz kilókat felszedni, amikor Berki a felvezetővel túl messzire ment.
- Na, hát akkor hizlalj fel minket! Vagyis hát Mónikát már nem kell, engem esetleg lehet egy picit - mondta.
Erdélyi Mónikának elkerekedett  a szeme, és elakadt a szava egy pillanatra.
- Többet nem jövök ide, hogyha ilyen megjegyzéseket teszel, miközben most fogytam le tíz kilót. Úgyhogy fogd vissza magad, Krisztián! - válaszolta neki.
- Gratulálunk a Mónikának! Szeretnénk, hogyha a Mónikának két kiló visszajönne, akkor próbáljuk így. Túl sokat fogytál - kontrázott Berki.
- Én most egy kicsit magamhoz kell, hogy térjek, mert ezt a ... minősíthetetlen, majdnem kimondtam a szót, hogy milyen voltál. Úgyhogy most kicsit nem kapok levegőt. Hát ez hihetetlen! Nincs itt valaki más, akivel vezethetnék műsort? - reagálta hüledezve Mónika.
Barta P.

Ma Magyarország a traffipaxok országa lesz !

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a TISPOL, 2015. április 16-án 6 órától 2015. április 17-én 6 óráig, 24 órás összeurópai sebességellenőrzést hajt végre. Az akcióhoz 20 tagállam csatlakozott.
A rendőrség honlapjának tájékoztatása szerint az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a TISPOL keretein belül megszervezett akcióban úgy használnak minden rendelkezésre álló mobil traffipaxot, hogy azok egy-egy ponton legfeljebb négy órán keresztül lesznek üzemben.
A közlemény szerint az ellenőrzés elsődleges célja a sebességtúllépés veszélyességének tudatosítása.(Persze semmi esetre sem a pénzbehajtás az elsődleges cél ! De jó is annak aki mindezt el is hiszi ! Igaz van egy mondás, hogy hinni a templomban kell.-a szerk.)
Magyarországon az összes mobil traffipaxot kiteszik, de hogy hová azt,  itt megnézheted hol lesz trafipax Hajdú-Bihar megyében 24 órán keresztül !
Szerk;Posta S.

Alapítsunk új élhető államot !

A címben szereplő nagyszerű gondolat fogalmazódott meg a cseh Vít Jedlička fejében, aki a cseh Szabad polgárok pártjának (Strana slobodných občanov) tagja. Bár a gondolat egy kicsit utópisztikus, de mindenképpen érdekes. 
Az ország már saját zászlóval, címerrel és egy remek követendő mottóval („Élni, és élni hagyni”) is rendelkezik.
 Az állam neve : Liberland Szabad Köztársaság !-olvasható a bum.sk honlapján.

 Liberland címere. Forrás: http://liberland.org/

A friss elnök azt is elmondta, hogy a szomszédos államoknak – Horvátországnak és Szerbiának –, valamint az ENSZ-nek is bejelentették az ország megalakulását. Az elnök azt reméli, hogy minél előbb elismerik nemzetközileg is.

A 6 négyzetkilométeres senki földjére – amely 20 kilométerre fekszik a magyar határtól – a délszláv háború után sem Szerbia, sem Horvátország nem tartott igényt.

"Ha szeretne, akár ön is igényelheti az állampolgárságot az ország honlapján, kivéve akkor, ha büntetett előéletű, vagy szélsőséges ideológiához köthető múlttal rendelkezik. Az állampolgároktól azt követeli az ország, hogy tisztelje embertársait és azok véleményét bőrszínre, nemzetiségre, vallási meggyőződésre való tekintet nélkül, illetve tartsa tiszteletben a magántulajdon sérthetetlenségét is."
 Az új állam alapítóinak célja egy olyan társadalmat létrehozni, ahol a tisztességes emberek anélkül érvényesülhetnek, hogy az állam felesleges szabályokkal és adókkal keserítené meg az életüket– mondta Jedlička.
Forrás; Liberland.org
Szerk;Posta S.