Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. április 17., péntek

Méhlopások megelőzésére !

2015 április 04 ről 05. re virradóra S.........i telephelyről  elloptak 4 db hunor típusú,12 keretes kaptárt méhekkel együtt. A kaptárak a mellékelt fotókon láthatók. Kérjük, aki valamilyen információval rendelkezik, hívja H..... G..... OMME XY-megyei szaktanácsadóját / 06 12345678 / , vagy Sz..... J...... a 06 12345 1059 telefonszámon.

Javasoljuk a megmaradt kaptárak mellé az alábbi tábla kihelyezését ! 

sakema

Te szoktál hazudni?

Kisebb vagy nagyobb dolgokban füllentenek az emberek, -mint ahogy a politikusaink is- persze csak ott ahol 'muszáj', így aztán már nem is veszik észre, ami bennük történik, mert lassan mindig muszáj lesz. 
Juhos Andrea karrier-tanácsadó szerint a felnőtté válás során egyre többet hazudunk. Hozzátette, átlagosan naponta akár kétszázszor is hazudunk, amelybe a nagyobb hazugságoktól kezdve a „kegyes” hazugságok is beletartoznak. 
Megjegyezte: a hazugságban az a legrosszabb, ha kiderül, mert az elvesztett bizalmat nagyon nehéz újraépíteni.
Hazugságokkal találkozunk munkánk során is nap mint nap. Az emberek többsége félti a munkáját vagy az egzisztenciáját, ezért nem vállalja őszintén a véleményét.

 Mert mi is számít hazugságnak?  
Földi Rita klinikai szakpszichológus szerint, hazugságnak hívjuk azt, ami a másik megtévesztéséről szól, megváltoztatott igazsággal vagy az érzelem másképp való kimutatásával. Fontos a hazugság erkölcsi megítélése is. Motiváció szempontjából is megkülönböztetjük a hazugságokat, előnyt akarunk belőle kovácsolni, vagy pusztán a másik iránt érzett empátiánk kifejezése.
 A pszichológus szerint a hazugságoknak van egy személyiségfejlődési vonala is, azoknál az embereknél, akiknek az önbecsülésükkel, az önértékelésükkel van probléma.
 Önmagukat akarják védeni és nem másokat megtéveszteni azok, akik saját magukat szebbnek, jobbnak, nagyobbnak mondják, mint ahogy azt érzik. 
 Barta P.

Nekik jogaik vannak !

Az uniós menekültügyi, migrációs és integrációs alap sürgősségi intézkedések terhére kapott 373 millió forint támogatást Magyarország többek között a menekülteket befogadó intézmények korszerűsítésére, kapacitásbővítésre. Ebből a keretből növelik a Sámsoni úti tábor kapacitását nettó 143 millió forintból – tudta meg Záborszki Helgától a haon

 Örülnek a Sámsoni úti befogadó állomásra kerültek! Fotó: Matey István © 

A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal sajtóreferense emlékeztetett, már korábbi nyilatkozataikban is elhangzott, 2013-tól folyamatosan és rendkívüli mértékben nő a hazánkba érkező menedékkérők száma. Emiatt bővítették már korábban is a befogadó intézményeket, sőt konténer házakból álló ideiglenes intézményt is kialakítottak Nagyfán.
A debreceni fejlesztés múlt hónap végén kezdődött és június 30-ra be is fejeződik.
– A támogatásból elsősorban korszerűsítjük a rendkívül igénybe vett intézményt, például a családok elhelyezését biztosító lakóegységeket.
Biztosítjuk a mozgássérültek elhelyezésére alkalmas lakóegységeket, mosókonyhát alakítunk ki, javítjuk a közmű ellátást, korszerűsítjük a szennyvízrendszert, stb. Másodsorban megteremtjük annak a feltételét, hogy rendkívüli migrációs beáramlás esetén az ingatlan területén konténerparkot lehessen kialakítani – tájékoztatott a sajtóreferens.
A beruházás nyomán a Sámsoni úti befogadó állomás jelenlegi 823 fős kapacitása jelentősen bővül. – A projekt végrehajtásával szükség esetén további 80–100 főt lehet elhelyezni –közölte Záborszki Helga.
Haon forrás.
Szerk;Posta S.