Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. április 29., szerda

A Vodafone bojkottálja a TV2-t !

A TV2-nél sok százmillió forintot költő Vodafone bejelentette: felfüggeszti a TV2-n tervezett hirdetéseit. A távközlési cég, mely a Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesülettel együttműködve tevékenyen is részt vesz a női jogok védelmezésében, így tiltakozik az Éden Hotelben bemutatott erőszakos jelenet és a csatorna hozzáállása ellen. A Vodafone közölte: elfogadhatatlannak tartják, hogy a műsor készítői nem nyújtottak azonnal segítséget a bántalmazott nőnek.
A Vodafone, mint a TV2 több százmilliós nagyságrendű hirdetője és a magyar társadalom felelős vállalati szereplője kötelességének érzi, hogy megszólaljon ebben az ügyben. A Vodafone állást foglal az erőszak minden formája ellen, és az emberi jogok védelme, valamint az ezekkel kapcsolatos európai normák betartása érdekében” – írják. 
Hozzátették: a vállalat etikai kódexe nem engedi meg, hogy üzleti kapcsolatot tartsanak fenn olyan cégekkel, melyek ezeket a normákat nem tartják be. A teljes írás itt olvasható.
Barta P.

Van az a pénz...

Sok hűhó semmiért.

Az őssejtbotrány mind a kilenc gyanúsítottját felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Fővárosi Törvényszék. P. Imre műgyűjtő, elsőrendű vádlottat 10 hónap szabadságvesztésre ítélték két évre felfüggesztve, S. István plasztikai sebész egy év két hónap elzárást kapott három évre felfüggesztve, míg Fásy Ádám ismert televíziós szereplőt 10 hónap elzárásra büntették két évre felfüggesztve. 

Yurij Baltaytis professzor másodrendű vádlottat 10 évre kiutasították Magyarországról, asszisztensét egy év két hónap elzárásra ítélték, szintén felfüggesztve.
 
Az ügyészség 2012 januárjában emelt vádat jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt kilenc személy ellen. 
A vádirat szerint az IRM Magyarország Nemzetközi Biotechnológiai és Őssejt Központ Zrt. kaposvári klinikáján engedély nélkül végeztek őssejtkezeléseket. A céget kifejezetten erre a célra alapították, és négy dunántúli városi kórházzal kötöttek szerződést a kezelésekhez szükséges őssejtek beszerzésére. A páciensek egy-egy kezelésért általában 25 ezer amerikai dollárt vagy 5 millió forintot fizettek.
Az ügyészség szerint az IRM Zrt.-nek csak az őssejtek levételére és tárolására volt engedélye, terápiás célra azonban nem használhatták volna fel azokat,-írja a hír 24.
Barta P.

"Szeressük" egymást gyerekek ?

Debrecen környéki trafikos üzent Kósa Lajosnak ! Nem igaz, hogy nem kötelező a fóliázás !

"Tisztelt Szerkesztőség! Kósa Lajos nyilatkozatára reagálva szeretném tájékoztatni a nyilvánosságot arról, hogy művészi szóforgatásról tett tanúbizonyságot akkor, amikor azt mondta a kaposvári gyilkosság kapcsán, hogy nem kötelező a trafikok fóliázása, csak az üzemeltetők számára ez volt a legegyszerűbb...(?) Egyáltalán nem így van! 

Nemzeti dohányboltunkban üdítőt és szeszes italt is árusítunk, szerencsejáték terminál is van. Az ajtóból és az egyetlen utcafronti ablakból (fólia nélkül) sem lehet a dohánytermékekre rálátni, ugyanis a pult az üzlet hátsó sarkában áll... 

Nyomatékosítom: aki beáll a nyitott ajtóba, az is csak kólát és chipset lát. Másfél hónappal ezelőtt említett üzletünkben járt a Nemzeti Dohány Zrt. ellenőre, aki elégtelennek találta a sötétítést, ezért utasított, hogy az ablakot és az ajtót BELÜLRŐL IS fóliázzuk le! Hogy ez megtörtént, arról 10 napon belül (valamennyi irányból készített) fényképes dokumentációt kellett eljuttatnom részére a büntetés elkerülése végett.
Hát ennyire nem kötelező a fóliázás, tisztelt nagytudású urak!"-olvasható a civishir.hu oldalán.
Barta P