Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. május 3., vasárnap

Az „eltérő kultúra szolid bája”

A gyerekei szeme láttára esett neki egy nő (?) a másiknak az egyik Long Island-i bevásárlóközpont parkolójában. A konfliktus egy parkolóhely miatt robbant ki, végül a verekedés mindkét résztvevőjét letartóztatták.

sakema

Megjelent a hordozható SSD-k egyik úttörője!

A hordozható HDD meghajtók kora mondhatni lejárt és szép lassan kezdenek nyugdíjba vonulni, és helyüket az ultragyors és hangtalan hordozható külső SSD-k veszik át. Ez persze érthető is, hiszen idővel egyre nagyobb és nagyobb méretű fájlokat kell majd kezelnünk, ami a nagyobb írási és olvasási sebességet is megköveteli annak érdekében, hogy zavartalanul folytathassuk a munkánkat.

 Itt jönnek képbe a hordozható SSD-k, amiknek köszönhetően bárhova magunkkal vihetjük a fontos dokumentumainkat és még a villámgyors sebességről se kell lemondanunk, így produktivitásunkon nem esik csorba. 
A kínálat egyelőre még csekély, a gyártók még csak most kezdik el az ilyen eszközök gyártását, és persze az árazással is még barátkozni kell, viszont a jövő kétségkívül ebben van.
A Samsung természetesen a vásárlói számára már elő is rukkolt saját megoldásával, mely a kategóriájában az egyik legjobb választás lehet, legalábbis ami a sebességet illeti. 
A cég még az év elején Las Vegasban megrendezett CES-en, a világ egyik leghíresebb szórakoztatóelektronikai kiállításán rántotta le a leplet a vadonatúj Portable SSD T1 nevű hordozható adattárolójáról, mely amellett, hogy akár 1 terabájtos változatban is elérhető, kisebb mint egy szabványos névjegykártya.
A Samsung Portable SSD T1 külső meghajtók 250 GB-os, 500 GB-os és 1 terabájtos változatban kerülnek forgalomba. Árát tekintve a legkisebb modell 50-55 ezer forintért már megvásárolható, míg a legnagyobb, 1 terabájtos variánsért igen borsos, mintegy 175 ezer forintot kell otthagynunk a boltban.
Forrás; sworld.hu
Barta P.

Szereted a főtt tojást... ?

...ámde vannak tojások, amelyek könnyen, mások az istennek se akarják elengedni a héjukat, ezért inkább nem bajlódsz vele? Ennek most vége: itt egy videó arról, hogyan lehet másodpercek alatt megpucolni a főtt tojást. Mindegyiket.

sakema

Befektetés helyett "Kifektetés"?

Kommentár nélkül.

Szerk;Posta S.

Magyarország ma ! Hogy holnap mi lesz? Ki tudja...

Gódor András mentőápoló állítja, az utolsó hat év alatt nemhogy nőtt volna a fizetése, hanem csökkent! Állítja, ha itthon nem lesz változás, minden dolgozó ember el fog menni az országból.

foto:borsonline.hu 

Az elkeseredett mentős a közösségi oldalára is feltöltötte a felmondólevelét, amiben azt írja, hogy „mindenki másnak sok-sok erőt és kitartást kívánok, nekem beletört a bicskám a cégbe. 6 évvel ezelőtt elkezdtem 110 e Ft-al, és most pedig 90 e Ft a havi bérem. Sajnos ez a megélhetéséhez kevés, egy szerelem ért véget, de se baj majd kezdődik egy új” – írja.
A Borsnak azt mondta, jelenleg a felmondási idejét tölti, aki a mentőzés mellett másod-, sőt harmad-állást is vállalt a megélhetése érdekében. „Az egészségügyi dolgozók közül mindenki így tesz. Havi 250-300 órát dolgozunk, de így sem élünk meg” – mondta a lapnak.

A mentős szerint a kevés fizetés mellett számos költséget még neki kellett állnia, hogy dolgozhasson. Szakápolói képzése például 240 ezer forintba került, de e nélkül nem is dolgozhatott volna, de még a pólót is nekik kellett megvenni, amiben dolgoznak. Most azt tervezi, egy autógyárban helyezkedik el, ahol többet fog keresni a tervek szerint. Novembertől pedig irány egy osztrák kórház, ott ápolja majd a betegeket, itteni fizetése többszöröséért.
„Ha nem lesz változás, mindenki el fog menni az országból. Aki marad, az csak a hivatástudat miatt teszi, ezt használják ki az illetékesek. Sajnos…” -írja.
Barta P.